Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Läsarna tror ju att hon är steril"

Publicerad: 29 september 2010, 20:32

”Madeleine kan inte bli mamma”. Så lyder den mycket hårt vinklade rubriken på Se & Hörs förstasida. – Som läsare uppfattar du det som att hon är steril, säger Amelia Adamo på konkurrenttidningen S.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoPrinsessan MadeleineHovetSe & Hör

Se & Hörs förstasida.

I nya numret av Se & Hör finns en artikel om att prinsessan Madeleine ”inte förlåter Jonas svek”. Det står att ”drömmen om att bli mamma sprack” när förlovningen bröts med Jonas Bergström.

På förstasidan har tidningen satt rubriken: ”Knäckt av sorgen – Madeleine kan inte bli mamma”.

Rubriksättningen gör att det är lätt att tro att Madeleine helt enkelt inte kan få barn, av biologiska skäl.

Men det håller inte chefredaktören Carina Löfkvist med om. Hon tycker att tidningen har täckning för rubriken.

– Det vi menar är att Madeleine inte kan bli mamma utan att vara gift eftersom hon är en kunglighet. Det här handlar om den spruckna relationen med Jonas Bergström.

Men hon kan ju ändå få barn väl?
– Hon kan ju inte bli mamma nu efter att förlovningen bröts. Hon har ju ingen make. Hon ville ju ha barn, men nu kommer det att dröja jättelänge innan hon kan bli mamma eftersom hon måste vara gift först. Hon får nöja sig med sitt jobb där hon får umgås med andra barn.

Ni tar i ordentligt i rubrikerna. Kommentar?

– Vi skruvar ju alltid på förstasidorna, jag vet inte varför du reagerar på det här nu? Är det för att det handlar om en kunglighet? Vi skriver om de kungliga eftersom folk vill läsa om dem. Det är ett stort sug efter kungligheterna. De vanliga artisterna säljer inte längre.

Har du fått några reaktioner än på det här?
– Nej.

Resume.se ringer upp Amelia Adamo, publisher på Bonniers skvallertidning S.

Vad säger du om Se & Hörs publicering?
– Det finns en hederkodex i branschen som säger att man inte hackar på varandra, men man kan göra undantag. Det här är ett riktigt övertramp och väldigt okänsligt mot Madeleine. Hon är ju fortfarande väldigt ung – bara 28. Normalförstföderskan på Lidingö är 37. Se & Hör borde kolla lite mer på hur det ser ut i överklassen. Och Madeleines syster är 33 och har ännu inte klämt ut något barn.

Vad tror du gemene man drar för slutsatser när de ser förstasidan?
–  Som läsare uppfattar du det som att hon är steril, inte att hon inte har någon karl. De går alldeles för långt i stt skruvande i rubrikerna.

Kommer Se & Hör undan med det här, tror du?
– Dom kommer i regel undan, men frågan är vad deras läsare tycker. Är det här bra journalistik för deras läsare? Kommer det att vilja köpa tidningen i fortsättningen. kan man ju undra, säger Amelia Adamo.

Hovet vill inte ge några kommentarer.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.