Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lasse Anrell gör comeback på Sportbladet

Publicerad: 20 februari 2017, 08:55

För fem års sedan slutade Aftonbladets omstridde sportkrönikör Lasse Anrell. När Skid-VM i Finland drar igång är han tillbaka – den här gången i tv-soffan.


Ämnen i artikeln:

Lasse AnrellSportbladet

För fem år sedan stod det klart att Lasse Anrell lämnar Aftonbladet med ett avgångsvederlag på 30 månadslöner. Han har tidigare jobbat på tidningen i två omgångar – 1979-1992 och från 1995 - 2012. I samband  med OS i Sotji gjorde han comeback som krönikör. När Skid-VM i finska Lathis drar igång på onsdag är han tillbaka igen. Tillsammans med bland annat Kristoffer Bergström kommer han ingå i Sportbladets tv-satsning och kommentera tävlingarna från Stockholm.

– Det ska bli jävligt kul. Vi kommer att diskutera, tycka och analysera mästerskapet före och efter tävlingarna. Det här är det hetaste mästerskapet som finns i världen.

Som krönikör i NWT blev Lasse Anrells krönikör kring norska skidlandslaget, användningen av astmamedicin och Therese Johaug väldigt uppmärksammade i Norge och Sverige under hösten. Det gick så långt att han blev mordhotad.

– Jag gjorde ju comeback som sportskribent och det blev ett oroligt liv. Det var både kul och inte kul om man säger så. Skidsporten är det enda jag följer förutom Hammarby. Jag fick en överdos efter mina 17 år av att bevaka sport.

Det här är en tillfällig comeback?
– Absolut, jag har haft många erbjudanden. Men tackar alltid nej.

Så du kommer inte bli hooked av det här?
Nej, jag kommer inte bli hookad. Det finns inte den typen av sug. En av de roligaste grejerna med det här är att min gamla trätobroders Mats Wennerholms dotter Matilda är programledare. Jag och Mats har tjaffsat väldigt mycket genom åren på Aftonbladet och nu har hon kickat ut honom i kylan. Det känns jävligt bra.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lasse AnrellSportbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.