Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Laul reporter – åt Expressen

Publicerad: 12 juni 2013, 10:02

(UPPDATERAD) I den mixade zonen efter Sveriges VM-kvalmatch mot Färöarna uppstod en dråplig situation. Expressen sände live och Aftonbladets Robert Laul agerade genom sina frågor till Anders Svensson reporter åt värsta konkurrenten. – Jag vet inte vad Thomas Mattsson (Expressens chefredaktör, reds anm) betalar för frilansarvode för tv-intervjuer som blir den stora snackisen kring svenska landslaget men han borde sätta in den summan på Rädda Barnens konto eller skänka till valfri annan välgörenhetsorganisation, säger Robert Laul.


– Jag intervjuar Anders Svensson i mixade zonen vilket blir den största  nyheten efter matchen igår (Svensson är kritisk mot Hamrén). Men bredvid  står Expressen med sin live-sändning och det blir sedan ett klipp där  jag typ agerar reporter åt värsta konkurrenten..., konstaterar Robert Laul.

Hur ska man se på denna händelse?
– Tja, det är väl ett dråpligt exempel på den nya tidens medielanskap.  Tyvärr är det nog omöjligt att förhindra att sådana här situationer  uppstår eftersom du snart inte kan lägga en kabel utan att riskera att  vara med i en live-sändning. Men det är ju framtiden, sägs det.

– Jag tycker inte att någon har gjort något fel i den här situationen,  det är sådant som kommer att uppstå fler gånger i det nya  medielandskapet.

– Ytterligare en lustig sak är ju att Hamrén nu gått till angrepp mot media (!) för vad Svensson sa.

Expressens sportchef Daniel Berglund:

– Sådana här intervjusituationer i mixade zoner uppstår tusentals gånger. Ibland är det en reporter från Expressen som ställer flest frågor,  ibland en reporter från den andra kvällstidningen, ibland en reporter  från nån av lokaltidningarna.

– Men den person som driver på intervjun allra mest, just i det här fallet, är ju Anders Svensson. Det tror jag nog att reportern i keps kan hålla med om.

Laul kontrar:

– ”Reportern i keps"…ja det är väl inte riktigt i linje med deras  tv-klädkod. Deras stackars reportrar måste ju bära frack om de så ska  rapportera om VM i gyttjebrottning.

Daniel Berglund ställer sig inte helt avvisande till arvode för Laul.
– Om reportern inte är nöjd med ersättningen från sin arbetsgivare, så lovar jag att ta mig en ordentlig funderare på detta, säger Daniel Berglund.

– Och lite lustigt är det att reportern kallar Svensson-intervjun för dagens "stora snackis kring landslaget". Hans egna chefer verkar inte dela den åsikten. Eftersom de gömmer den i en liten bottenartikel först på andra nyhetsuppslaget i dagens sportbilaga.

– Kan det vara den egentliga orsaken till reporterns missnöje?

Robert Laul:

– Det är väl bara att titta på vad dagens presskonferens handlade om och  vilken story som levt vidare på nätet – jo, Svenssons kritik. Att det  inte ges största utrymmet i tidningen är naturligt, där handlar det om  att sätta en känsla efter seger men dålig prestation. Det är det som är  konsten med att göra papperstidning. Det tipset bjuder jag på helt  gratis.

Se klippet här

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.