Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Laurin på bättringsvägen efter svår bilolycka

Publicerad: 7 januari 2014, 11:28

Fredrik Laurin.

Uppdrag Gransknings prisbelönte reporter Fredrik Laurin skadades svårt i en olycka på E4:an i höjd med Nyköping på annandagen. Han mår efter omständigheterna väl – skadorna är inte livshotande. – Han har återhämtat sig på ett närmast mirakulöst sätt, säger Nils Hanson, chef för SVT:s Uppdrag Granskning.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningNils HansonFredrik Laurin

Fredrik Laurin med sällskap var inblandad i en dubbelolycka i halkan på E4:an i Nyköpingstrakten på annandagen.

Bilen voltade, men det var när passagerarna hjälpte varandra ut ur fordonen som Fredrik Laurin blev påkörd av en annan bil i hög hastighet.

En person, som stannat för att hjälpa till, omkom då denne blev påkörd av bilen som inte hann väja.

Fredrik Laurin fördes till Karolinska Sjukhuset i Solna  med ett 20-tal benbrott samt skallskador.

Läget ser dock betydligt ljusare ut nu. Fredrik Laurin har återhämtat sig väl, enligt Nils Hanson. Han har flyttats från intensiven till en vårdavdelning. Skadorna är inte livshotande och han är väldigt kommunikativ med anhöriga och nära vänner som besöker honom.

Nu väntar  en lång rehabiliteringsperiod för Laurin och det är för tidigt att säga om han kommer att bli fullt återställd.

– Det finns gott hopp, men man ska komma ihåg att det är en lång väg tillbaka, säger Nils Hanson, som ska besöka Fredrik Laurin i morgon.

Fredrik Laurin har vunnit Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande vid tre tillfällen – senast i fjol, tillsammans med Sven Bergman och Joachim Dyfvermark, för avslöjandet om Telias mutor i Uzbekistan.

2007 tog han hem priset (tillsammans med Joachim Dyfvermark och Sven Bergman) för Uppdrag Granskning-jobbet "Gripen - de hemliga avtalen".

2005 vann hann (tillsammans med Joachim Dyfvermark och Sven Bergman), för Kalla fakta-avslöjandet "Det brutna löftet" om de avvisade egyptierna.

Laurin har även vunnit Guldspaden ett flertal gånger.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.