Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ledande SD-politiker avslöjad för rasistiska inlägg

Publicerad: 22 augusti 2014, 03:58

Eva-Marie Olsson, SD.

Foto: Malmö Stad.

Ännu en sverigedemokrat har avslöjats för rasistiska inlägg på nätet, LinkedIn tappar en nyckelperson och Pantamera satsar på E-sporten. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Sydsvenskan avslöjar SD-kvinnats rasistiska inlägg
Eva-Marie Olsson
, ledande sverigedemokrat i Malmö, har på flera sajter postat rasistiska kommentarer och grova rasistiska uttryck under anonyma signaturer, rapporterar Sydsvenskan. Bland annat ar hon skrivit att muslimer "ynglar av sig". Hon har även använt uttryck som "negerslaven" och "mussar".

LinkedIn tappar nyckelperson
Dipchand Nishar
, produktchef på yrkesnätverket Linkedin, lämnar sin post den 3 oktober i år. Det meddelar han själv. Dipchand Nishar har bidragit starkt till Linkedins enorma tillväxt på användarsidan – från 30 miljoner användare 2008 till dagens 313 miljoner, skriver Computer Sweden. Enligt Wall Street Journal har Nishar en vd-post i på gång, utan att ange några detaljer.

Då sänder Kanal 5 Filip & Fredriks farvälpodd
Filip & Fredrik drog 16 592 åskådare till Globen i sin sista poddsändning – därmed slog humorduon Metallicas rekord i arenan. Den 21 september sänds podcastshowen – med extramaterial – på Kanal 5 som en gåva till dem i publiken som drabbades av showens ljudproblem, skriver Expressen.  

Pantamera satsar på E-sporten
Pantamera testar ett nytt grepp – Returpack donerar summan från pantade burkar till prispotten i den nya E-sportturneringen CS:GO. Turneringen är ett samarbete mellan Returpack och Inferno Online, . Prispotten höjs beroende på hur många som pantar sina burkar under besöken på gamingcentret, skriver Aftonbladet.

Nazi-sajt åtalas för hets mot folkgrupp

Justitiekanslern, JK, väcker åtal mot en 35-årig man som är ansvarig utgivare för nazistiska Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront. JK anser att både texter och bilder på sajten uttrycker "missaktning mot bland annat judar", rapporterar SR.

Kinnaman byter agent
Den svenske Hollywoodskådespelaren Joel Kinnaman, just nu aktuellt med en kampanjfilm som ambassadör för ECPAT, har bytt agentur – från WME till CAA, skriver TT.

Östermalmsbo nekas att heta "von" i förnamn
En man på Östermalm i Stockholm ville lägga till adelsprefixet "von" i sitt förnamn –  efter hans två befintliga förnamn i direkt anslutning till efternamnet. Men Skatteverket säger nej, skriver Östermalmsnytt, enligt DI.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.