Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ledningens ultimatum skapar oro på Metro

Publicerad: 25 augusti 2014, 11:05

Det är hårda bud i LAS-konflikten på Metro. Ledningen har satt en deadline till midnatt då de anställda måsta ha bestämt sig. Antingen tackar de ja till ett erbjudande om avgångsvederlag. Om inte kommer fler att förlora jobben. – Jag vet inte hur folk tänker agera. Majoriteten tycker att det är en väldigt jobbig situation. Stämningen är väldigt låg, säger fackklubbens ordförande Aron Andersson till Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetro

I samband med att TT tar över produktionen av papperstidningen vill Metro vill säga upp fler än hälften av de cirka 30 fast anställda journalisterna.

Ledningen vill sedan runda turordningsreglerna och handplocka de 13 personer som man vill ha kvar. De ska ingå i den digitala redaktionen.

Fackklubben försvarar turordningereglerna och därför har ledningen fått ut med ett erbjudande om avgångsvederlag på ett par månadslöner utöver uppsägningstiden till samtliga fast anställda journalister på redaktionen. Metros-ledningen hotar med att fler får gå om inte samtliga har skrivit under vid midnatt.

Om alla tackar ja till erbjundandet kan arbetsgivaren välja vilka som får stanna.

Vd:n Andreas Ohlson vill inte kommentera pågående förhandling.

Men i ett mejl till Journalisten skriver han att arbetsgivaren anser att det är "mycket svårt att skapa en digital redaktion utan de journalister som har störst kunskap och förståelse för journalistik på nätet”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.