Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Legendarens identitet stulen på Twitter

Publicerad: 16 november 2011, 11:32

Fejk-kontot på Twitter.

Reporterlegendaren Bo Holmström, 71, har fått sin identitet stulen på Twitter. Kontot heter”Lägg ut” efter hans klassiska ”ståuppa” från ockupationen av västtyska ambassaden 1975. – Bara de inte bråkar med mig är det inte hela världen, säger Bo Holmström till Resume.se.


Pensionerade Bo Holmström, senast på TV4, har haft en storartad journalistisk karriär. Mest känd är han för "Lägg ut! Lägg ut!" – den bevingade kommentaren som fälldes under dramat vid den västtyska ambassaden.

Bo Holmström kom i år ut med en självbiografi, just med titeln ”Lägg ut!” – och  på Twitter lever citatet vidare. Någon har nämligen startat ett konto i Bo Holmströms namn.

– Det är då inte jag. Det kan jag säga. Jag har inte sånt som Twitter och Facebook. Jag har avstått från det. Jag föredrar att träffa människor ansikte mot ansikte, säger Bo Holmström till Resume.se.

Det fejkade Twitter-kontot är av mediesatirisk karaktär och uppmärksammar mindre viktiga nyheter som blir uppblåsta i media.

Vad säger du om att fått identiteten stulen på det här sättet?
– ”Ha så kul”, säger jag. Bara de inte bråkar med mig är det inte hela världen.

2007 fick Bo Holmström Lukas Bonniers Stora Journalistpris "för att han i decennier bedrivit journalistik på hög nivå, alltid med egen röst och tillbakalutad skärpa."

Bo Holmström började i rutan 1960.  För tio år sedan lämnade han SVT för TV4. Trots att han nu är pensionär kan det bli framtida inhopp i TV4, förklarar han.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.