Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Leif GW Persson erbjöd Lotta Lundgren miljonlån

Publicerad: 10 januari 2017, 07:28

Leif GW Persson och Lotta Lundgren

Leif GW Persson stöttade tv-profilen under skilsmässan, Snart kan det bli reklamavbrott i Facebooks videoklipp och ministern öppnar för hårdare barnporrlag efter granskningen i Aftonbladet och SvD. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonFacebookMorgan JohanssonYahooLotta LundgrenMarissa Mayer

Lotta Lundgren erbjöds miljonlån av Leif GW
Under Lotta Lundgrens skilsmässa stöttades tv-profilen och den tidigare reklamkreatören av Leif GW Persson. Polisprofessorn erbjöd tak över huvudet, stöd och ett tilltaget lån.
– Jag blev erbjuden att låna ett par miljoner, säger Lotta Lundgren i "Renées brygga".
Lotta Lundgren och Leif GW Persson träffades när de gjorde SVT-programmet "På jakt med Lotta och Leif" tillsammans och inledde en vänskap. Det skriver Expressen.

Snart kan det bli reklam i Facebooks videoklipp
Enligt Recodes uppgifter ska Facebook stå i begrepp att börja testa ett nytt annonsformat som innebär reklamavbrott i videoklipp. Planen är att annonsörerna ska kunna lägga in sina annonser efter 20 sekunder. Fördelningen av intäkterna ska ske enligt samma modell som Youtube använder sig av; 55 procent går till den som ligger bakom klippet. Fram tills nu har Facebook har till skillnad från många andra plattformar valt att förbjuda annonser i början av videoklipp.

Efter granskningen – ministern öppnar för ändrad barnporrlag
I samband med att publiceringen Aftonbladets och SvD gemensamma granskning #användarna inleddes i går tog tidningarnas ansvarige utgivare Sofia Olsson Olsén och Fredric Karén upp bristerna med dagens lagstiftning mot barnpornografibrott på internet.

"Hur är det möjligt att vi i Sverige 2017 ser nedladdning av övergreppsfilmer mot barn som ett brott mot allmän ordning och inte ett sexualbrott – det vill säga ett brott mot barnet?", skrev de i ett gemensamt uttalande i går.

Efter att ha tagit del av granskningen kallade justitieminister Morgan Johansson till en presskonferens där han öppnade för att lagstiftningen nu kan ändras.

– Det här ju helt uppenbart att vi behöver göra mer. Det är alltför få fällande domar, säger han till Aftonbladet.

Yahoo byter namn efter försäljningen...
I samband med telekombolaget Verizons köp av Yahoo kommer it-jätten att byta namn till Altaba. Namnbytet berör egentligen den del av Yahoo som blir kvar efter att man plockat bort de produkter som kommer att uppgå i Verizon och sannolikt kommer att behålla namnet Yahoo, skriver Mashable.

...och Marissa Mayer lämnar Yahoos styrelse
Yahoos vd Marissa Mayer kommer att lämna it-jättens styrelse i samband med att fusionen med Verizon blir klar, det skriver Business Insider. Fem andra styrelsemedlemmar kommer att avgå inklusive medgrundaren David Filo.

Klart: Då kommer Twin Peaks tillbaka
David Lynch kultförklarade tv-serie Twin Peaks gör comeback efter 25 år. Den tredje säsongen har premiär i maj.
– Jag har sett hela säsongen, och versionen av Twin Peaks som ni kommer att se är David Lynch i sitt esse, säger David Nevins, vd på tv-kanalen Showtime, under en presskonferenss, skriver Tvline.

115 journalister dödades i tjänst under 2016
Sammanlagt 115 journalister dödades i tjänst under 2016 enligt en rapport från International News Safety Institute (INSI), "Killing the Messenger". Det skriver The Guardian.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.