Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Leif GW Persson till Brottscentralen – jobbar mitt i Expressens nyhetsarbete

Publicerad: 24 april 2017, 06:44

Leif GW Persson blir djupare involverad i Expressen

Foto: Olle Sporrong/Expressen

Expressen TV:s Brottscentralen förstärks av polisprofessorn Leif GW Persson och programmet börjar sändas i Discovery Networks kriminalkanal ID.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonBrottscentralenDiscovery Networks Sweden

– Kriminaljournalistik är en del av kvällstidningens DNA och med Leif GW Perssons medverkan blir Brottscentralen, som är en av våra största innehållsliga satsningar på länge, ännu vassare. Samarbetet med Discovery innebär också att ännu fler kommer att se innehållet och det känns fantastiskt kul att de här två framgångarna kommer samtidigt, säger Bella Levy, tv-chef på Expressen i ett pressmeddelande.

Författaren och kriminologiprofessorn Leif GW Persson är en välkänd Expressenprofil då han skriver krönikör i tidningen sedan många år tillbaka. Under våren utökas samarbetet mellan polisprofessorn och mediehuset och bland annat ska Leif GW Persson delta i Brottscentralen och jobba mitt i Expressens nyhetsarbete.

– Det skall bli roligt att göra detta för Expressens räkning. Jag har jobbat på Expressen en sommar som kulturreporter. Då hade jag fått sparken från polisen. Jag sökte jobb som kriminalreporter men ansågs inte tillräckligt kvalificerad så jag fick inte det. Men nu har jag fått min revansch, 40 år senare, säger Leif GW Persson i en kommentar.

Leif GW Persson ska bland involveras i bevakningen av några viktiga rättegångar och med sin kunskap och analysförmåga hjälpa till att förklara processerna kring utvalda kriminalfall. Med start ikväll sänds Brottscentralen utöver på Expressens alla digitala plattformar också i Discovery Networks kriminalkanal Investigation Discovery, ID.

Brottscentralen produceras för Expressen TV av produktionsbolaget Brand New Content. Brottscentralens redaktion sitter mitt i Expressen TV:s lokaler på Gjörwellsgatan i Stockholm.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.