Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Leif GW Sveriges näst mest uppskattade journalist

Publicerad: 6 mars 2014, 13:26

Leif GW Persson är efter Janne Josefsson den mest uppskattade journalisten i landet enligt Mediainstitutets förtroendebarometer.


Ämnen i artikeln:

FörtroendebarometernLeif GW Persson

Enligt Mediainstitutets förtroendebarometer så är Leif GW Persson för andra året i rad landets näst mest repekterade journalist. På första platsen ligger Janne Josefsson.

– Jaså, han ligger kvar där, säger Leif GW Persson. Ja, ja det är bra, men glöm inte att vi har dubbelt så många tittare som honom.

Leif GW Persson vill absolut inte kalla sig journalist trots att han faktiskt har jobbat som det.

– Jag hade ett sommarvikariat på Aftonbladets kulturredaktion tillsammans med Klas Östergren i början av 80-talet, berättar han. Vi är fortfarande goda vänner, förresten. Och så var jag inne på huvudredaktionen en kort period några år senare, men journalist vill jag inte betrakta mig som.

Men att han jobbar i media kan han naturligtvis inte förneka. Med jobbet på Veckans brott och ett tusental krönikor på Expressen är han väl förankrad som medieprofil.

Och Janne Josefsson ligger i topp på listan har han full förståelse för.

– Han är en jäkla go kille, säger Leif GW Persson. Han ger sig inte och tar vare sig ett nej eller ett "dra åt helvete". Vi behöver verkligen murbräckor som honom.

Här är journalisterna som vi har störst förtroende för:

1. Janne Josefsson
2. Leif G W Persson
3. André Pops
4. Peter Wolodarski
5. Lotta Bromé

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.