Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lena K Samuelsson lämnar SvD

Publicerad: 27 augusti 2013, 09:40

Lena K Samuelsson.

Foto: Jonas Eltes.

(UPPDATERAD) Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K Samuelsson lämnar sin tjänst efter tolv år. Hon blir ansvarig för CSR på Schibsted. Fredric Karén blir ny chefredaktör för Svenska Dagbladet. Han är i dag chef för SvD Digital.


Ämnen i artikeln:

Lena K SamuelssonSVD

Hon får en plats i koncernledningen, i och med den nya tjänsten som ”koncerndirektör i Schibsted Media Group med ansvar för mediekoncernens strategiska kommunikation och visionsarbete”.

– Jag är väldigt glad över att Lena K Samuelsson nu tar plats i Schibsteds koncernledning. Hon har en mycket bred erfarenhet och ett stort engagemang för Schibsted. Hon har förmågan att bygga kultur och starka team. Nu förstärker hon den högsta ledningen på en rad viktiga områden, inte minst med sin redaktörserfarenhet, säger koncernchefen Rolv Erik Ryssdal.

Lena K Samuelsson var kritiserad internt i samband med den senaste nedbemanningen. SvD har det fortsatt tufft ekonomiskt och brottas med vikande upplaga.

Efterträdaren Fredric Karén är 45 år och har arbetat på SvD sedan 2002. Han har varit såväl nyhetschef, inrikeschef som chef för SvD.se. Hans karriär inleddes på Laholms Tidning 1987,  där han senare vid 26 års ålder blev redaktionschef och ansvarig  utgivare.

Därefter har han arbetat på bland annat Värnpliktsnytt som  chefredaktör och ansvarig utgivare, på Aftonbladet som reporter och på  TT som nyhetschef.

Svenska Dagbladets resultat före skatt för första halvåret 2013 minskade från 12 till 4 miljoner kronor. Omsättningen dalade från 278 till 273 miljoner kronor. Genom köpet av magasinet A Perfect Guide lyckades SvD höja annonsintäkterna för print med 2 procent. Online-intäkterna ökade med 17 procent.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lena K SamuelssonSVD

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.