Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lena Mellin i blåsväder

Publicerad: 9 november 2011, 13:58

Lena Mellin och Sven-Eric Söder

Foto: Aftonbladet och Scanpix

Aftonbladets samhällschef och stf ansvarige utgivare Lena Mellin är hårt ansatt. Från ett håll frågas det om hon röjt en källa. Och den person som pekas ut som källa menar att Mellin ljuger.


Under måndagen debatterade Publicistklubben i Stockholm mediedrevet mot S-ledaren Håkan Juholt. En bit in i debatten börjar panelen diskutera uppgifterna att Juholt informerats om felaktigheter i bostadsbidraget redan 2009. Då namnger Lena Mellin Socialdemokraternas kanslichef Sven-Eric Söder, och säger att det bara var att ringa och få uppgifterna bekräftade av honom. Uppgifterna det gäller är att S-ledaren Håkan Juholt redan 2009 ska ha känt till felaktigheter om hans bostadsbidrag. TV4:s politiske reporter Ulf Kristofferson frågade sig efter debatten på Twitter om det Lena Mellin gjorde var att namnge en källa.

– Hon bör reda ut detta. Jag har inte påstått att hon röjer en källa, men jag har frågat mig om det är så och menar att hon måste reda ut detta, säger Ulf Kristofferson.

Lena Mellin har till Resume.se förnekat uppgifterna, och menar att det rör sig om ett missförstånd. Enligt henne refererade hon till Aftonbladets första artikel från 7 oktober, där Sven-Eric Söder namnges.

Sven-Eric Söder själv, som pekades ut som källa, menar dock att Lena Mellin far med osanning.

– Jag blev uppmärksammad på det här klippet, och det Lena Mellin säger är lögn. Jag förstår inte varför hon uttalar sig som hon gör, säger Sven-Eric Söder. Han säger också att han inte arbetade för Socialdemokraterna vid den här tiden. Inte heller ska han ha blivit informerad i efterhand, uppger han. Sven-Eric Söder menar att det inte bör ha varit möjligt för Lena Mellin att missförstå att diskussionen handlar om 2009.

– Ulf Kristofferson ställer två gånger kontrollfrågan om det gäller 2009, säger Sven-Eric Söder och fortsätter:

– Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att diskussionen gäller de obekräftade uppgifterna från 2009. Att jag skulle ha bekräftat de uppgifterna är lögn.

Resume.se har sökt Lena Mellin för ytterligare kommentarer.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.