Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lendo-grundare går in i nätloppis

Publicerad: 20 september 2013, 10:07

Thomas Hjelm.

Citiboard växer så det knakar och nätloppisen har precis avslutat sin första investerarrunda. En av Lendo-grundarna, Thomas Hjelm, går in i bolaget. Han blir även ordförande.


Ämnen i artikeln:

Lendo

Nätloppisen Citiboard har i skrivande stund cirka 100 000 produkter till  salu, där mode, heminredning, möbler och barnartiklar är de största  kategorierna.

Lendo-grundaren, Thomas Hjelm, samt en rad andra  privatpersoner investerar nu i bolaget, vilket gör att Citiboard har  stängt sin första investeringsrunda.

– Det är ett kompetent och  motiverat team som redan har gjort något unikt då de slagit Blocket i  flera städer och kategorier. Jag är mycket imponerad över deras  resultat, och vad de åstadkommit hittills, gör att jag ser en enorm  potential i företaget säger Thomas Hjelm i en kommentar.

Han blir inte bara investerare, utan går också in som styrelseordförande för bolaget.

Citiboards  vd, Daniel Tidebrink, uppger att bolaget har nära en halv miljon besökare  per månad och nära 30 procent av alla produkter som läggs in säljs  samma dag.

– Vi ser ett tydligt behov på marknaden för den här  "loppisnischen" med lite billigare produkter och tillväxten beror bland  annat på en enkel och snabb produkt där det finns appar för både  iOS  och Android samt en anpassningsbar webbsida, säger han i en kommentar.

Investeringen  ska användas till ökad tillväxt i landet, men också att stärka  verksamheten i befintliga städer och områden.

Daniel Tidebrink vill inte  avslöja hur mycket investerarna har gått in med.
– Resan har bara börjat och vi är oerhört nyfikna på hur framtiden utvecklar sig, säger Daniel Tidebrink i en kommentar.

Citiboard är en Facebook-kopplad köp- och säljplattform. Bolaget tar inte ut några avgifter.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lendo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.