måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lennart Kriisa lämnar Talentum – får nytt uppdrag

Publicerad: 1 augusti 2016, 07:01

Lennart Kriisa, tredje från vänster, blir den sista chefredaktören att lämna Talentum.

Foto: Montage

Lennart Kriisa är den sista chefredaktören att lämna förlaget Talentum, som har haft en omtumlande vår. Här är hans nya uppdrag.

Ämnen i artikeln:

ChefredaktörJon ÅsbergAlma TalentKrisFredrik SvedjetunPsykologi

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Det var i april som Talentum gick ut med en sparplan och ett varsel om 19 tjänster. Fyra chefredaktörer skulle bli en publisher. I juni ändrades beslutet till ett varsel om 11 tjänster och att chefredaktörerna fick stanna. Ändå blev det så att tre av fyra chefredaktörer lämnade tidningen.

LÄS MER: Klart: 11 tjänster bort på Talentum - chefredaktörerna stannar

Nu slutar den sista av dem – Lennart Kriisa – som de senaste sex åren varit chefredaktör för Lag & Avtal och Arbetarskydd. Lennart Kriisa tillträder den 1 oktober en ny tjänst som chefredaktör för Psykologiförbundets magasin Psykologtidningen.

– Vi är väldigt nöjda med vår rekrytering. Det är spännande att se hur Psykologtidningen kan fortsätta att utvecklas med Lennart Kriisa som chefredaktör med de kompetenser och erfarenheter som han har med sig och kan tillföra, säger förbundsdirektör Ulrika Edwinson.

LÄS MER: De tar över Dagens Media och Affärsvärlden

Lennart Kriisa har en bakgrund som journalist på Expressen, Dagens Nyheter, Aftonbladet och TV4. Det är oklart vem som tar över efter honom på Lag & Avtal.

Sedan tidigare står det klart att Niclas Rislund ersatt Fredrik Svedjetun på Dagens Media och Erik Wahlin har tagit över Jon Åsbergs chefredaktörsroll på Affärsvärlden. Vilka som ersätter Susanna Baltscheffsky på Ny Teknik och Lennart Kriisa på Lag & Avtal är inte klart. Redaktionschefen Kalle Anrell har tillfälligt hoppat in som chefredaktör på Ny Teknik.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev