Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Let´s Dance-gaget - 10 000 kronor per avsnitt

Publicerad: 3 januari 2013, 11:27

Foto: Unibet och SVT.

UPPDATERAD Claes Malmberg blev tillfrågad att medverka i TV4-succén Let´s Dance i höstas. Han gav kalla handen – gaget är cirka 10 000 kronor per avsnitt: – Vi diskuterade aldrig gaget, men branschen är liten att jag har ju hört var summan ligger. Det är oförskämt av en kanal som drar in miljontals kronor. Glenn Hysén berättar att han erbjöds 10 000 kronor per avsnitt - för fyra år sedan: – Man får offra mycket tid, men dans är inte min grej heller, säger han.


Ämnen i artikeln:

Glenn Hysén

TV4:s succé Let´s Dance drar igång inom kort. Robinson-Leif är redan  aktuell, enligt Aftonbladet.

Resumé kan nu berätta att Claes Malmberg i  höstas fick frågan om att medverka, men för honom var det aldrig något  alternativ.

Förklaringen är enkel. Gaget ligger på i runda slängar 10  000 kronor per avsnitt:
– Vi hann aldrig komma så långt i  diskussionerna att vi diskuterade några summor och det kan säkerligen gå  att förhandla upp gaget lite mer än så, men jag har ändå förstått att det  är sådana summor man diskuterar, säger Claes Malmberg.

Han har fullt upp för närvarande och är exempelvis aktuell med Stjärnorna på slottet, som hade premiär i lördags.

Du verkar ha mycket att göra just nu?
– Jag  har synts mer än tidigare, men folk drar ofta felaktigt en paritet  mellan hur mycket jag syns i tv och hur mycket jag har att göra.  Sanningen är att jag har jobbat lika mycket under de senaste 30 åren,  säger Claes Malmberg.

Resumé kan också berätta att Glenn Hysén  erbjöds ett gage på 10 000 kronor per avsnitt för att ställa upp i Let´s  Dance för fyra år sedan:
– Ja, jag fick ett sådant erbjudande första gången jag fick frågan om att vara med, säger Glenn Hysén.

Han  uppger dock att summan i sig gör det omöjligt att medverka, men att en  ännu viktigare orsak är att han inte gillar att dansa.

Claes Malmberg  blir dock mäkta irriterad över TV4:s sätt att agera mot Glenn Hysén och  övriga som erbjuds att medverka i programmet:
– Jag tycker att det  är en skymf mot en av våra största fotbollsspelare genom tiderna. Jag  tror inte att Hysén ljuger precis och han är ju inte ensam om att  förolämpa. Det visar att TV4 inte har någon respekt för den som man  ringer, säger Claes Malmberg.

Han konstaterar också att TV4 drar  nytta av det faktum att vissa artister/kändisar kan behöva ett program  som Let´s Dance för att sätta lite ny fart på sin karriär:
– Vi är i  en tuff bransch där vissa människor har mycket att göra och andra lite.  Så jag kan förstå om man ser en möjlighet att göra comeback. Men man får  inte glömma att brinntiden är noll i ett program som Let´s Dance, säger  Claes Malmberg.

Han exemplifierar bland annat med Glenn Hyséns son,  Anton Hysén, som visade sig vara en lysande dansare och vann programmet  2012:
– TV4 tappar ut en med badvattnet då programmet är över, säger Claes Malmberg.

Han  tycker också att det är fullständigt orimligt gage i förhållande till  all den tid som deltagarna får lägga ned på att medverka i programmet:
–  Man tränar varje dag såvitt jag har förstått. Vissa kan man ju se att  de inte tränar lika mycket som andra. Så de måste ju vara smarta, säger Claes Malmberg.

Han  menar också att TV4 knappast är intresserat Claes Malmbergs  danstalanger då han blir tillfrågad, utan att det snarare handlar om att  få deltagare som triggar att svenska folket ringer in och röstar:
– Jag  är inte heller förtjust i att dansa men även om det skulle vara  världens roligaste sak att göra så har jag inte råd att vara med, säger  Claes Malmberg.

Han vill understryka att i vissa ögon kan 10 000 kronor per avsnitt låta som en bra ersättning:
– För vanliga människor kan det låta som en hög summa och det måste man ha all respekt för, säger Claes Malmberg.

Han vill även lägga in en ytterligare brasklapp:
– Hur  mycket jag än skulle kräva i gage så är det inget TV4 skulle lida av.  De ser ändå till att ut sin vinst och skulle aldrig tumma på den  ekvationen, säger Claes Malmberg.

Malin Willers, pressansvarig för Let´s Dance på TV4, ger följande kommentar:
– Vi kommenterar inga avtal eller kontraktsfrågor, säger hon.

Man undrar ju vad juryn med Tony Irving i spetsen får betalt?
– Som sagt vi kommenterar inga kontraktsnivåer eller summor, säger Malin Villers.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Glenn Hysén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.