Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Letterman kan lösa manusstrejken

Publicerad: 17 december 2007, 07:26

David Letterman är på väg att komma överens med de strejkande manusskribenterna och Late Night kan vara tillbaka i januari. Samtidigt hotar de strejkande att ställa till kaos i förhandlingarna.


David Letterman.

Det är Lettermans produktionsbolag  Worldwide Pants Incorporated som nu har inlett förhandlingar med manusskribenterna Writers Guild of America om en tillfällig överenskommelse.

Då går han utanför de ordinarie förhandlingarna mellan WGA och Alliance of Motion Picture and Television Producers som representerar de stora tv-bolagen.

Letterman sänds på CBS som säger att man accepterar att hans bolag för egna förhandlingar men påpekar samtidigt att man inte ändrar sin ståndpunkt i konflikten.

Men om Letterman kommer i rutan sätter det press på de andra showerna med  Jay Leno och Conan O’Brien som inte har inte sänts i USA på sex veckor.

Jon Stewart på The Daily Show har också sagt att han vill förhandla direkt med manusskribenterna men hans problem är att det är Viacom som äger hans program.

WGA kommer i veckan att trappa upp konflikten genom att man använder en paragraf som säger att deras tusentals medlemmar kan förhandla individuellt. Vilket skulle försvåra förhandlingen betydligt.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.