Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lexbase får behålla sitt utgivningsbevis

Publicerad: 14 februari 2014, 10:37

Lexbase får behålla sin registrering för utgivarskap efter beslut av Myndigheten för radio och tv. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Ämnen i artikeln:

LexbaseMyndigheten för radio och tv

Lexbase uppmärksammade hemsida med information om brottsdömda svenskar  lanserades den 27 januari, men stängdes ned av internetleverantören  Bahnhof efter omfattande kritik.

Det finns planer på att lansera Lexbase  på nytt senare under året. Eftersom Lexbase har beviljats ett  utgivningsbevis, omfattas man inte av undantaget personuppgiftslagens  regler om integritetsskydd. Istället skyddas Lexbase av den svenska  yttrandefrihetsgrundlagen.

En anmälare hävdade i en skrivelse till  Myndigheten för radio och tv att Lexbase utgivare saknade svensk  mantalsskrivning, och att hemsidan därför borde avregistreras.  

Myndigheten konstaterar dock att utgivaren är folkbokförd i Sverige och  att det därför saknas skäl att vidta någon åtgärd.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.