Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lexbase uppe igen - med nya mål

Publicerad: 7 juli 2014, 06:18

Expressen intervjuar Lexbase-grundare på hemlig plats efter alla hot.

Foto: Expressen.

Den kontroversiella sajten Lexbase är uppe igen och siktar in sig på nya mål utöver att hänga ut dömda personer. Produktionsbolaget GF Studios jobbar med en uppföljare till succéfilmen "Så som i himmelen". Den heter "Så och på jorden". The Guardian avslöjar att Ikea-pengar gick till diktatorn Ceausecu i Rumänien. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Lexbase uppe igen - med nya mål
Expressen avslöjar att den kontroversiella sajten Lexbase är tillbaka. Denna gång tänker man bland annat hänga ut läkare och tandläkare som har prickats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.
Lexbase-grundaren  Jonas Häger berättar också att man tjänade 1,8 miljoner kronor under de första dygnen som sajten var uppe – då hängde man ut dömda brottslingar med namn, adress och en markering på karta.
Sajten tvingades stänga ned, men är nu alltså tillbaka, enligt Expressen.
Lexbase tänker också publicera beslut från Allmänna Reklamationsnämnden, ARN.

"Så som i himmelen"-producenten siktar på comeback
GF Studios har en budget på 45-50 miljoner kronor för en uppföljare till Kay Pollaks storfilm så som i himmelen, enligt DI.
Filmen heter "Så och på jorden".
Michael Nyqvist är inte med, utan huvudrollerna spelas av Jakob Oftebro, Frida Hallgren och André Sjöberg. Filmen är klar vid årsskiftet, men släpps först under september nästa år.
"Så som i himmelen slog publikrekord när den kom ut år 2004.

The Guardians Ikea-scoop
Brittiska dagstidningen The Guardian avslöjar att Ikea-tillgångar  hamnat hos den kommunistiska diktaturen i Rumänien och ledaren Ceausescus hemliga polis. De dokument som fram tills nu har varit hemliga visar bland annat att Ikea har betalat tillägg för produkter som köptes in från ett rumänskt möbelföretag och pengarna hamnade sedan på ett konto just den hemliga polisen – Securitate.
Ikea har tillsatt en utredning, enligt SvD som refererar till TT.

DJ Méndez nya gig – dokusåpastjärna i Chile
Leo Méndez toppade listorna i Sverige, men försvann från rampljuset. Idag är han stjärna i en dokusåpa i Chile som ses som den sydamerikanska motsvarigheten till "The Osbournes", enligt SvD.

Tar över Siba-reklamen efter Fabian?
Susanna Ehnbåge efterträder Fabian Bengtsson som vd för Siba den 1 september. Hon har jobbat inom bolaget under tio år. Hon utesluter inte att hon kan bli nya ansiktet utåt för Siba.
- Vi får helt enkelt vänta och se vad vår marknadschef har för planer för kommande reklam, säger hon till DI.

Sudda bort pinsamheter på Facebook
Säkerhetsföretaget Kapersky har utvecklat appen FriendorFoe, som hjälper Facebook-användare att ta reda på hur värdefulla ens vänner egentligen är och vad man därmed ska få tillgång till för information. Appen lyfter också eventuella hot och tipsar användaren om hur man kan säkra sin personliga information. Det går också plocka bort pinsamma taggningar i bilder, check-ins man inte bett om och man kan även tömma sin sökhistorik, enligt Aftonbladet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.