Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Life Europe vägrar betala miljonerna till Skipper

Publicerad: 17 februari 2009, 09:28

Hälsoföretaget Life Europe tänker inte betala de 3 miljoner kronor som tingsrätten nyligen tilldömde programledaren Anna Skipper och bolaget Skipper i en avtalstvist. – Absolut inte. Den skada som Skippers påstår sig ha lidit går inte i de vildaste drömmar att uppnå och motivera, säger Lars Fins, vd för Life Europe.


Lars Fins, vd för Life Europe.

Det var i går som Resumé kunde berätta att programledaren Anna Skippers bolag, som hon driver med sin man Olof, tilldömts ett 3 miljoner kronor stort skadestånd i en avtalstvist med hälsoföretaget Life Europe.  

Enligt stämningsansökan byggde avtalet bland annat på att Anna Skipper, förutom att hon skulle figurera i bolagets marknadsföring, skulle exponera bolagets produkter i TV3-formatet Du är vad du äter, producerat av Titan.

Life Europes vd Lars Fins tillträdde i höstas, efter att avtalet med makarna ska ha ingåtts.
Han understryker nu för resume.se att bolaget kommer att begära en så kallad återvinning av domen, som tingsrätten bland annat motiverar med att Life Europe inte inkommit med ett svaromål i tvisten.

Anledningen till att bolaget inte kommit in med ett svar förklarar han med ”ett misstag från bolaget egna juridiska ombud”.
– Vår advokatbyrå har tyvärr sovit, vilket har skapat onödiga rubriker.

Enligt Lars Fins har även flera av de personer på Life Europe, som varit inblandade i uppgörelsen med makarna Skipper, också lämnat bolaget.
– Det är givetvis en olycklig omständighet i ett redan komplicerat fall som bygger på muntliga diskussioner. Ord står mot ord.

Har makarna fått några pengar?
– Vi vill självklart göra rätt för oss, men beloppen som det talats om är rena fantasier.  

Vad anser du själv vara rimligt för ett sådant här uppdrag?
– Jag vill inte uttala mig om belopp, men det finns överhuvudtaget ingen relevans i de uttalade beloppen. Våra företrädare har inte skött det här hundraprocentigt därför har vi också gett ett förslag på ersättning.

Enligt Fins ska Life Europe ha försökt nå en förlikning utanför domstolen, vilket makarna Skipper  förkastade och gick vidare till domstol med miljonkrav i stämningen.

Hur mycket har ni erbjudit?
– Det vill jag inte gå in på.  Men det är i alla fall inte av digniteten 3 miljoner kronor.  Jag har jobbat alldeles för länge med varumärkesfrågor för att gå med på något sånt.
– Den skada som Skippers påstår sig ha lidit – går inte i de vildaste drömmar att uppnå och motivera.  

Resume.se har sökt Olof Skipper för en kommentar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.