Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Liknar en religiös sekt"

Publicerad: 21 februari 2011, 11:14

The Phone House står nu inför en pr-kris när SVT granskar företagets säljkultur. I en kommande dokumentär pekas arbetsklimatet ut som en sekt. Se trailern här:


Ämnen i artikeln:

The Phone HouseSVTPeter PaunovicPeter Bertilson

Resume.se har i en rad artiklar (läs här, här och här) utforskat hur säljkulturen ser ut på olika arbetsplatser. Metoderna och arbetsklimatet pekas av många ut som väldigt speciellt, och i vissa fall drabbar det här de anställda.

I ett kommande ”Dokument inifrån” granskar SVT företaget The Phone House. Tidigare anställda vittnar om att arbetskulturen liknar en sekt, och att personalen far illa.

– De söker unga människor som de tror kan lyckas att sälja. Men det är också viktigt att dessa människor bryts ner och bara tänker på att vara företaget till lags. Det är precis som i religiösa sekter, säger sektologen Karl-Erik Nylund  i en kommentar till det kommande programmet .

Ett exempel ur filmen är en ung tjej som svimmar efter att ha försökt sälja telefonabonnemang i tio timmar utan rast. I dokumentären tar säljaren Benjamin jobb på The Phone House och fångar säljkulturen med hjälp av dold kamera.

”En värld där vinnarna hyllas på scen och förlorarna ständigt lever under hot om att få sparken” skriver SVT i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.