onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Liknar inget vi sett tidigare"

Publicerad: 9 maj 2012, 09:42

Mark Zuckerberg.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har precis dragit igång sin roadshow för få amerikanska investerare att öppna plånboken. Han smusslades in bakvägen på Sheraton i New York iklädd sin sedvanliga utstyrsel med luvtröja och jeans. Han mötte 600 investerare.

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

KB

Karl-Johan Byttner


”Det här liknar ingenting vi har sett tidigare.” Det sade en av investerarna som medverkade vid mötet, vilket enligt DI närmast kunde liknas vid en galapremiär för Hollywoodkändisar.

Mängder av fans hade samlats utanför Sheraton Hotel för att få en glimt av den 28-årige megastjärnan, men denne smögs alltså in bakvägen.

Han hade sällskap av finanschefen David Ebersman och den operativa chefen Sheryl Sandberg, vilka till skillnad från Mark Zuckerberg hade på sig traditionella affärskläder.

Presentationen inleddes med en halvtimmes video om Facebook, men man fick ta en paus när Mark Zuckerberg var tvungen att gå på toaletten.

Enligt DI finns det ett antal faktorer som oroar investerarna inför den planerade börsnoteringen den 18 maj.

Ett sådant exempel rör förvärvet av bildappsbolaget Instagram för en miljard dollar.

En annan fråga rör Mark Zuckerbergs dominans av bolaget. En tredje brännhet fråga är att hur Facebook ska kunna tjäna pengar på sina alltfler mobilanvändare:

– Mobildelen är ett avgörande område för tillväxt, sade Sheryl Sandberg i samband med videopresentationen.

Facebook-höjdarna eskorterades ut av livvakter efter mötet och sedan gick turnén vidare till Boston. Därefter väntar Kalifornien och Silicon Valley, enligt DI.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev