Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lilla Aktuellt hyllas för sin stödchat – fick in 2000 kommentarer

Publicerad: 10 april 2017, 11:43

Foto: Faksimil

Lilla Aktuellt hyllades i fredags för sitt sätt att prata med barn som hade frågor om terrorattentatet. "För oss är det en självklarhet", säger Lilla Aktuellts reporter Sigge Trost.


Lilla Aktuellts redaktion hade i fredags en chat där oroliga barn kunde ställa frågor om terrordådet på Drottninggatan. Agerandet och sättet de pratade med barnen på har fått motta en mängd hyllningar i sociala medier. En av de reportrar som var aktiv i chatten var Sigge Trost.

– Det var väldigt gripande. Vi fick in omkring 2000 kommentarer från barn som ville ventilera. De flesta ville berätta om att de var oroliga och arga. Många hade också konkreta frågor; Vad är det som har hänt? Kommer det att bli krig?, berättar han.

I en situation där många vuxna försöker reda ut vad som hänt kan barnens perspektiv lätt försvinna.

– För oss är det en självklarhet att berätta på ett sätt som barnen förstår. Vi hade en pågående chatt om ett annat program när det började dyka upp frågor om attentatet. Då tog vi på Lilla Aktuellt över och hanterade de frågorna. Vi har själva ingen möjlighet att sända live, och ska nog heller inte göra det. Vi vill se till att vi har alla nödvändiga fakta så att vi kan presentera det på rätt sätt, avslutar Sigge Trost och berättar att hela måndagens sändning kommer handla om terrorattentatet.

— Sanna Drysén (@sdrysen) 8 april 2017Lilla Aktuellt är såna HJÄLTAR! Läs denna fantastiska chatt med oroliga och undrande barn: https://t.co/aefIlyeGQ9 varning till blödiga.
— Lilla Aktuellt (@LillaAktuellt) 8 april 2017https://t.co/Djk1fqvZUl Se Lilla Aktuellt klipp om attacken i Stockholm. Det är anpassat för barn och innehåller inte skrämmande bilder.
— Kajak (@AlltGenast) 8 april 2017Det här var otroligt fint. Go Lilla Aktuellt! Inga lätta svar på svåra frågor. ❤ pic.twitter.com/hiPELI2MUC

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.