Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lina Söderqvist är Sveriges Bästa Marknadschef

Publicerad: 19 oktober 2017, 14:27

Lina Söderqvist, Sveriges Bästa Marknadschef 2017

Foto: Lindsten & Nilsson

Hon har tvingats hantera hat och hot utan att släppa sitt fokus på att driva på försäljningen. Åhléns Lina Söderqvist är Sveriges bästa marknadschef 2017.


Ämnen i artikeln:

Lina SöderqvistÅhlénsSveriges Bästa MarknadschefForsman & Bodenfors

Lina Söderqvist mottog priset Sveriges bästa marknadschef vid Resumés gala på Berrns under torsdagskvällen. Hon har under två och ett halvt års tid genomfört ett ordentligt förändringsarbete kring varuhusets kommunikation med flera engagerande kampanjer som både berört och provocerat konsumenterna.

***

Det såg ut att bli en fredag som alla andra. Men strax före klockan 15 förbyttes tidiga shoppingrundor mot fullskaliga skräckscener. Den 7 april i år hände det som inte fick hända. En terrorist stal en lastbil och körde i full fart nedför Drottninggatan i Stockholm. Gärningsmannen, som misstänks vara uzbeken Rakhmat Akilov, dödade fem personer och skadade ett femtontal under sin vansinnesfärd innan han till slut kraschade in i Åhléns City.

Nästan precis ett halvår senare rivs minnena från den där fruktansvärda fredagen upp igen. På telefonen byter flasharna av varandra: "TERRORHOT RIKTAT MOT STOCKHOLM", "SÄPO HAR TAGIT EMOT TERRORHOT MOT HUVUDSTADEN".

På Åhléns huvudkontor har Lina Söderqvist svårt att koncentrera sig på intervjun och pausar den ett flertal gånger för att sms:a med anledning av hotet. I april påverkades varuhusets personal både som privatpersoner och yrkesmänniskor. I en extremt prekär situation tvingades ledningsgruppen på Åhléns fatta ett snabbt beslut. Skulle de stå upp mot terrorn och öppna varuhuset direkt eller skulle de avvakta?

– Vi hade bestämt att vi skulle öppna på söndagen och fick i ett sent skede veta att vi hade sotskador i varuhuset. Vi var överens om att vi inte kunde sälja sotskadade varor till fullt pris. Valet stod mellan att öppna och sänka priset eller att inte öppna, säger Lina Söderqvist.

Vill du läsa hela intervjun med Lina Söderqvist? Teckna en prenumeration här.

Totalvinnare av Sveriges Bästa Marknadschef
2017 Lina Söderqvist, Åhléns
2016 Björn Larsson, Coop
2015 Per Carleö, Volvo Car
2014 Minna Dahlberg, Kronans Apotek
2013 Fredrik Kullberg, Apotek Hjärtat
2012 Marita Bertilson, Specsavers
2011 Eva Fernvall, Apoteket
2010 Claes Tell, Nordea
2009 Ivar Fransson, Coop
2008 Jonas Levin och Gina Azaric, 3
2007 Victor Appelqvist, Gina Tricot
2006 Johan Hallin, Lindex.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.