Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Linda Skugge blir teaterboss

Publicerad: 31 maj 2012, 06:56

Författarinnan och krönikören Linda Skugge blir producent och marknadschef på Teater Brunnsgatan Fyra: – Nu blir det teater vad folk än säger, meddelar Maria Montelius, konstnärlig ledare på teatern.


Ämnen i artikeln:

Linda Skugge

"Aldrig att jag säljer Brunnsgatans själ till MARKNADEN. Hellre  lägger jag ner alltihop."

Det framgår av ett minst sagt annorlunda  pressmeddelande om att författarinnan och krönikören Linda Skugge går in  som producent och marknadschef på Teater Brunnsgatan Fyra.

Maria  Montelius beskriver i humoristiska ordalag hur hon ventilerat sin oro  inför framtiden med massa andra "olyckliga teaterchefer" som också hela  tiden råkar ut för att allt hamnar "utanför budgeten".

Maria  Montelius tänker minsann inte ge sig, utan för henne handlar konstnärlig  verksamhet inte om att: "lyda marknaden, utan om att vara trogen det  säregna, det ensamma, det onödiga och det livsviktiga."

Förlorar teatern sin konstnärliga integritet kan den lika gärna läggas ned, resonerar han.

Men då, plötsligt, träffade hon Linda Skugge som tänkte i exakt samma banor, utan att för den sakens skull ha gett upp:

"Helt  oväntat visade det sig att Linda och jag förstår varandra precis, och  strävar åt samma håll, trots att vi på ytan kan verka så olika."

Resume.se har sökt Linda Skugge.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Linda Skugge

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.