Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Linda Skugge gör långfilm

Publicerad: 21 maj 2012, 12:36

Linda Skugge.

Foto: Hanna Teleman.

Från vass krönikör till författare och pr-konsult – och nu långfilmsproducent. Linda Skugge inleder en ny karriär. – Jag älskar att hoppa på nya saker, säger hon till Resume.se.


Linda Skugge, som sedan några år tillbaka driver den egna byrån Skugge & co och bokförlaget Vulkan.se, ska producera den  prisbelönte regissören Emil Jonsviks andra  långfilm, ”Krigarnas ö”. Den spelas in i sommar på en  skärgårdsö utanför Stockholm och kretsar kring ett gäng ungdomar som leker en  livsfarlig lek.

Emil  Jonsvik uppmärksammades för sin debut, thrillerdramat 7X - Lika barn  leka bäst år 2010 som fick flera priser. Han ville jobba med Linda Skugge i andra filmen.

– Regissören  Emil Jonsvik hörde av dig och frågade om jag ville producera hans  kommande långfilm och eftersom jag verkligen älskade hans debut 7x så sa  jag ja på en gång, säger Linda Skugge.

Är det första gången du gör film på det här sättet?
– Ja, och det är otroligt spännande. Jag älskar att hoppa på nya saker. Det  gör livet väldigt mycket mer intressant att säga ja istället för nej.

Har du några personliga mål/drömmar inom filmens värld?
–Målbilden  är att Emil Jonsvik går upp på så många scener som möjligt för att ta  emot priser och att publiken blir berörda av filmen och tycker om den.  Nya manuset är väldigt starkt och det som är filmat hittills bådar gott.  Hårt, kantigt, vasst. Inte tillrättalagt.

– Det  viktigaste är att Emil får tid och möjlighet att göra en så bra film  som möjligt och följa sitt hjärta. Jag vet att han håller på att kika på  skådisar utanför landets gränser så vem vet, filmen kan bli allt mellan  en grymt bra indiefilm till en stor kommersiell framgång.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.