Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Linderborg: "Därför sparkades inte Kringlan tidigare"

Publicerad: 13 november 2015, 07:22

Åsa Linderborg.

Foto: Resumé.

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg om varför de inte avslutade samarbetet med Kristoffer Svensson tidigare, journalistveteraner kräver tv för pensionärer och Facebook utmanar Snapchat.


Ämnen i artikeln:

FacebookÅsa Linderborg

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg sparkade Kristoffer "Kringlan" Svensson på grund av att han hotade en kollega, inte på grund av hatet han öste på henne. Det skriver hon efter att Kristoffer Svensson blivit av med sina uppdrag både för kvällstidningen och för SR på grund av sina utspel mot Linderborg och en journalist som recenserat hans bok.

"Personligen är så luttrad av allt som påstås och skämtas/"skämtas" om mig, att jag inte längre reagerar. Men det finns gränser även för den mest förhärdade, och den går när Kringlan hotar en kollega med stryk. Men jag borde reagera även för egen del", skriver Linderborg i en text på Aftonbladet Kultur.

Hon uppger fem anledningar till att Kristoffer Svenssson inte sparkades tidigare:
1. Att Aftonbladet inte ansvarar för Kringlans Twitterkonto
2. Att man ibland har mer tålamod med satiriker
3. Att hon är trott på moralister och själv inte vill stoppa "allting"
4. Att Twitter är ett "rövhål till ställe" där orden får mindre betydelse.
5. Att hon personligen är så van vid skämt om henne, att hon inte längre reagerar.

Här och här kan du läsa mer om turerna kring Kristoffer Svensson.

Journalistveteranernas krav: Gör tv för pensionärer!
En handfull namnkunniga pensionerade tv-personligheter och journalister, bland andra Christina Jutterström, skriver i en debattartikel på Aftonbladet att tv-cheferna struntar i de äldre tittarna. Tillsammans skapade de en lista över program de ville se – som de tog med sig till både SVT och TV4 – men kanalerna ville inte ta in programidéerna. Enligt debattörerna menade SVT att de prioriterar unga vuxna, småbarnsföräldrar och skolbarnsföräldrar, eftersom "pensionärerna har de ändå".

Facebook trappar upp konkurrensen mot Snapchat
Snapchat växer sig allt större – inte minst bland unga. Även annonsörer har hittat dit. För att inte förlora fotfästet har Facebook nu lanserat självraderande meddelanden i Messenger. Funktionen kördes ut i Frankrike under torsdagen. I Facebooks version försvinner innehållet en timme efter att det skickats, skriver di.se.

Sveriges gränskontroller - en världsnyhet
Medier som CNN, The Guardian, BBC och nyhetsbyråer som AFP och Reuters rapporterar om Sveriges införda tillfälliga gränskontroller. The Telegraphs kolumnist Julia Hartler-Brewer skriver i en text "Till slut är det nog, även för ett snällt land som Sverige" (via Omni).

Studie: Dissa Facebook – och bli lyckligare
Det är forskningsinstitutet Happiness Research Institute som har gjort en studie som visar att folk som slutar använda Facebook blir lyckligare. Studien genomfördes med hjälp av 1095 Facebook-användare, varav de som slutade med det sociala mediet var mer nöjda med sina liv, mer entusiastiska, mindre arga och mindre stressade, skriver The Independent.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookÅsa Linderborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.