Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lindstedt kvar hos Bonnier efter storbråket

Publicerad: 1 oktober 2009, 12:28

Han tog strid mot sin egen chefredaktör, Pontus Schultz, i våras och lämnade Veckans Affärer. Men han är kvar inom Bonnier Tidskrifter – som fri skribent. – Nu ska jag utröna hur man bekämpar kålmasken för Allt om trädgård, säger Gunnar Lindstedt.


Gunnar Lindstedt.

Gunnar Lindstedt var en av tre reportrar som fick lämna Veckans Affärer i våras.
Det skedde med buller och bång.

Gunnar Lindstedt skrev ett öppet brev där han gick till hårt angrepp mot Pontus Schultz sätt att leda tidningen: ”Pontus Schultz har nu bestämt sig för att köra Veckans Affärer i graven.”, var den inledande meningen i brevet som även kritiserade Schultz för att syssla sponsrad journalistik.
Pontus Schultz reagerade starkt på beskyllningarna.

Sedan dess har både Schultz och Lindstedt gått vidare – åt skilda håll. Pontus Schultz har fått titeln publisher, ett slags affärsområdeschef med ansvar för både Privata Affärer och  Veckans Affärer.
Även Gunnar Lindstedt har – trots tuffa ord – stannat kvar inom Bonnier Tidskrifter. Men han har ingen enskild uppdragsgivare. Istället fungerar Gunnar Lindstedt som skribent/reporter som jobbar för flera av koncernens titlar, även Privata Affärer som ligger under hans före detta chefs domänen.
– Jag jobbar med alla möjliga olika tidningar, från Allt om trädgård till M-magasin. Det är inte alls så dumt att komma bort från siffernördarna ett tag och kunna ta ut svängarna lite mer, säger han.

Vad skriver du på nu?
– Jag har just lämnat texter till Amelia Adamo och M-Magasin och Privata Affärer. Nu ska jag utröna hur man bekämpar kålmasken för Allt om trädgård. Ha, ha.

Hur känns det att plötsliga jobba med denna spännvidd av ämnen?
– Kul. Nästa artikel handlar om oljekrisen. Den skriver jag för Privata Affärer. Min idé är att försöka borra lite mer i några ämnen. Jag jobbar också med en del egna projekt som jag hoppas kunna lansera någonstans, även utanför Bonnier Tidskrifter.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.