Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Linkedin börsnoteras före Facebook

Publicerad: 7 januari 2011, 08:13

Nätverkssajten Linkedin börsnoteras i år, enligt Reuters.
Och nu kan Facebook tvingas in på börsen av de amerikanska myndigheterna.


Ämnen i artikeln:

FacebookLinkedin

Linkedin är Facebook för karriärister och har 85 miljoner användare. Enligt tre oberoende källor till Reuters  planerar Linkedin för en börsnotering i år. En viktig anledning är de återkommande ryktena om att Facebook ska in på börsen. Och det är fler sociala mediebolag än Linkedin som vill in på börsen av samma anledning.

– Några av de hr bolagen vill noteras eftersom de vill vara före Facebook. Om Facebook går på börsen först, tror du då någon skulle bry sig om Linkedin då, säger en person med insyn i affären, till Reuters.

Sedan tidigare har flera riskkapitalbolag, bland annat Sequoia Capital, investerat i Linkedin. Och den privata handeln med aktier i Linkedin värderar Linkedin till 2,2 miljarder dollar, 15 miljarder kronor.

Facebook har gång på förnekat att man ska börsnoteras. Men efter förra veckans investering ledd av Goldman Sachs på 500 miljoner dollar, 3,4 miljarder kronor, har ökat pressen på Facebook.

Enligt den amerikanska börsövervakaren Securities and Exchange Commission, SEC, måste företag med ett visst värde och över 500 aktieägare noteras. Förutom Goldman Sachs är ryska internetföretaget DST, Microsoft och de anställda nu aktieägare i Facebook.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookLinkedin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.