tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Linus Paulsson ny chefredaktör för Metro

Publicerad: 21 maj 2012, 09:18

Linus Paulsson.

Linus Paulsson, som sagt upp sig som chef för DI.se, blir ny chefredaktör på Metro efter Per Gunne.

Ämnen i artikeln:

Linus PaulssonMetroMediaMedier

MH

Magnus Helander


Metros rekryteringsprocess av ny chefredaktör är efter en del om och men klar. Det blir Linus Paulsson, senast chef för DI.se,  som tar över efter Per Gunne som blir vice vd för Stureplansgruppen.

–  Intresset för tjänsten har varit omfattande, vi har träffat ett stort  antal tänkbara kandidater under rekryteringsprocessen. Vi är mycket  glada över att kunna meddela att Linus Paulsson har utsetts till ny  chefredaktör för Metro Sverige. Linus har en gedigen publicistisk  bakgrund och lång erfarenhet från media och nyhetsproduktion. Linus  besitter imponerande erfarenhet och kunnande kring nyheter i allmänhet  och onlinepublicering i synnerhet. Han är en driven person med bra  nyhetsnäsa och resultatfokus. Vi gillar honom helt enkelt, säger Andreas  Ohlson, vd för Metro Sverige.

Resume.se skrev i förra veckan att Linus Paulsson lämnade sin tjänst som chef för DI.se. Linus Paulsson började som reporter på DI hösten 2000 och har sedan dess  bland annat varit chef för börsen och vid desken, samt sedan 2007 chef  för DI.se.

– Jag ser extremt mycket fram emot att få tillträda tjänsten som  chefredaktör för Sveriges största tidning. Om det finns drömjobb så är  det här mitt. Tillsammans med redaktionen på Metro ska vi stärka  tidningens position ytterligare, både i print och digitala kanaler,  säger Linus Paulsson, tillträdande chefredaktör för Metro Sverige.

Linus Paulsson tillträder sin nya tjänst 15 september. Fram tills dess är  redaktionschef Mona Johansson tf chefredaktör och ställföreträdande  ansvarig utgivare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev