söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lisa Magnusson till Rodeo

Publicerad: 10 januari 2011, 14:05

Lisa Magnusson, som fick lämna sin plats som bloggare och krönikor hos Aftonbladet när de gjorde om sin debattsida, är ny bloggare hos Rodeo. Nu hoppas hon få fler skribentjobb.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetRodeoLisa MagnussonMediaMedier

LF

Linus Fremin


Lisa Magnusson. Foto: Aftonbladet.

Lisa Magnusson fick gå från Aftonbladet när hennes kontrakt gick ut vid årsskiftet. Till Resume.se berättade hon hur det hela hade gått till:

– Jag fick reda på det av debattchefen Karin Magnusson som ringde mig för någon timme sedan. Hon sade att Aftonbladet skall göra om debattsidan vid nyår, och att jag inte riktigt passar in där längre. De kommer alltså inte att förnya mitt kontrakt. Det känns väldigt tråkigt förstås, jag har ju jobbat för dem i tre år. Vad jag skall göra nu vet jag inte riktigt, jag vill fortsätta skriva och kommer att försöka hitta nya uppdrag. Resumés läsare får gärna höra av sig till mig om de har tips!

Nu har hon alltså hittat ett nytt hem för sin blogg på modetidningen Rodeos hemsida där bland andra Sandra Beijer och Karolina Skande redan bloggar.

Hur kommer det sig att du börjar blogga hos Rodeo?
– Johan Wirfält kontaktade mig och frågade om jag var intresserad av att blogga för Rodeo, och jag tyckte att det lät som en bra idé, säger Lisa Magnusson till Resume.se.

Vad lockade dig dit?
– Jag har fått flera olika erbjudanden, och tyckte bäst om Rodeo. Det är ett konststycke att lyckas med balansen på det sätt som Rodeo gör, det är lite popkultur för highbrows fast utan att bli torrt och snobbigt. Jag uppskattar det mycket. Något som är viktigt för mig är också att Rodeo verkligen verkar förstå och gilla mitt sätt att skriva. Jag tror att det här kan bli hur bra som helst.

Du var tre år på Aftonbladet, hur känns det att inte längre vara kvar där?

– För att vara lite kaxig så tror jag faktiskt att det var ett misstag av dem att inte behålla mig. Men det är fantastiskt att jag ändå fick skriva för dem så pass länge som jag gjorde.

Har du några andra planer framöver?
– I skrivandes stund håller jag på att lägga sista handen vid en debattartikel för SVT Debatt. Framöver kommer jag även att skriva för bland andra Neo, Arena och Faktum. Jag har dock fortfarande inte fått några erbjudanden om nytt kolumnistjobb, men det hoppas jag att det blir ändring på!

Läs mer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev