Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Listetta med åtta år gammal låt efter Facebook-kampanj

Publicerad: 10 oktober 2012, 10:48

Sugarplum Fairy med Kristian Gidlund i mitten.

Foto: Pressbild.

Sugarplum Fairys låt ”Sweet Jackie” från 2004 har seglat upp som etta på Itunes efter Facebook-kampanj för bandets cancersjuke trummis, journalisten Kristian Gidlund.


Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Kristian Gidlund är redaktör på magasinet Miss World och även författare  till bloggen "I kroppen min" som följs av 1,5 miljoner människor.

I bloggen berättar Kristian Gidlund öppet om sin kamp mot cancern. En  strid som inleddes 2011 när han fick beskedet att han drabbats av  magcancer.

Han gav upp bloggen i oktober förra året när han såg ut att ha besegrat  sjukdomen, men tog upp den igen i augusti i år där han berättade att  cancern var tillbaka och att framtidsutsikterna denna gång såg dystra  ut.

Som ett sätt att stötta sin vän startade Mattias Lindblom en  Facebook-kampanj för att "skicka lite kärlek till Kristian Gidlund".

Detta har nu lett till att Gidlunds band Sugarplum Fairys låt "Sweet  Jackie", som Gidlund har skrivit, seglade upp på Itunes förstaplats i  går, skriver TT.

Bandet spelade även låten i Jenny Strömstedts nya pratshow i måndags.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.