Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Lite snopet för oss”

Publicerad: 25 oktober 2012, 07:33

En skärmdump från Aftonbladet.se.

I dag "avslöjar" både Aftonbladet och Expressen att prinsessan Madeleine har förlovat sig. Men vem var egentligen först? Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tror att de var snäppet före, men gratulerar Aftonbladet. – Bra för kvällspresskategorin men, måste jag erkänna, lite snopet för oss som brukar vara ensamma om de stora kungascoopen.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineAftonbladetExpressen

I dag har både Aftonbladet och Expressen löpedlar där de "avslöjar"
att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har förlovat sig i hemlighet.

Men vem var egentligen först?

– Expressen var nog snäppet före, faktiskt, men Aftonbladet har en bild  som vi gärna hade haft och om man tillåter sig en djupare analys är nog  den viktigaste påminnelsen idag att kvällspressen – inom alla  ämnesområden – är nyhetsdriven och att det säkert är orsaken till att  vår kategori fortfarande tjänar hundratals miljoner kronor varje år  trots att tidningsbranschen sägs vara i "kris", säger Expressens  chefredaktör Thomas Mattsson till Resumé.

Hur kunde ni avslöja det hela?
– Ja, hur kan Johan T Lindwall veta allt? Hur kunde han vara först med  att Victoria hade träffat Daniel? Hur kunde Johan avslöja att Chris,  tvärtemot vad alla andra sa, var inbjuden till Estelles dop? Hur  kunde Tommy Schönstedt vara först med att Victoria och Daniel skulle  gifta sig? Hur kunde Malin Roos vara först på plats med Victoria och  Daniel på hemliga bröllopsresan? Svaret, tror jag, är att Expressen har  en stark nyhetskultur på redaktionen och detsamma gäller förstås  Aftonbladet. Det är därför som kvällspressen är störst och mest lönsam.

Hur känns det att ni båda avslöjade ungefär samtidigt?
– Bra för kvällspresskategorin men, måste jag erkänna, lite snopet för  oss som brukar vara ensamma om de stora kungascoopen. Det är bara att  gratulera Aftonbladet.

Hur ska ni klå Aftonbladet i framtiden med kungahusbevakningen?
– På samma sätt som Expressen jobbar med exempelvis inrikespolitik eller  näringslivsbevakning: vi ska bredda innehållet i den klassiska  kvällstidningen – men hela tiden med ett starkt nyhetsfokus i alla  kanaler, säger Thomas Mattson.

Uppgifterna bekräftades alldeles nyss på hovets hemsida.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.