torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Littorin PO-anmäler SvD

Publicerad: 9 augusti 2013, 09:47

Sven Otto Littorin och Kristin Lundell

I måndags ifrågasatte SvD:s Kristin Lundell Sven Otto Littorins medverkan i "Min sanning". Det har fått den förre arbetsmarknadsministern att anmäla Svenska Dagbladet till pressombudsmannen (PO). Det skriver Dagens Opinion.

Ämnen i artikeln:

Sven Otto LittorinKristin LundellSvDNordic Public Affairs

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det är i en krönika från den 5 augusti som Kristin Lundell ifrågasatte att SVT har gett Sven Otto Littorin en timmes intervjutid i premiäravsnittet av "Min sanning" den 20 augusti.

"En politiker som avgår efter anklagelser om sexköp är alltså spännande? Jag vet inte jag", skrev Kristin Lundell i krönikan.

Sven Otto Littorin, i dag pr-konsult kopplad till Nordic Public Affairs, skriver själv om sin anmälan i ett inlägg på Facebook.

"Att krönikan andas att jag är skyldig till det brott jag nekat till hundratals gånger sedan anklagelsen först riktades mot mig - utan andra bevis än en anonym källa hos Aftonbladet – ber jag prövas av PO/PON. Har SvD talat med den anonyma källan? Har SvD gjort den granskning av källan som är rimlig givet anklagelsens grova art? Om så ber jag att SvD redovisar det. I annat fall ber jag att PO/PON prövar om publiceringen av artikeln är i enlighet med god publicistisk sed eftersom jag upplever publiceringen som djupt kränkande."

Han berättar även att han "vid flertalet tillfällen" sökt både Kristin Lundell och Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K Samuelsson. Utan att få något svar.

SvD:s ställföreträdande ansvarige utgivare Ola Billger kommenterar anmälan i ett mail till Resumé:

– Det är naturligtvis tråkigt om Sven-Otto Littorin känner sig kränkt av SvD och vi har givetvis svarat honom. För alla som faktiskt läser Kristin Lundells krönika står det dock fullständigt klart att hon inte anklagar honom för att ha gjort sig skyldig till sexköp. Däremot refererar hon till händelserna som fick honom att avgå. Det finns ingenting konstigt i detta. Ärendet ligger nu hos PO och jag välkomnar en prövning där. Med visst lugn.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev