Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Littorin tar tillbaka PO-anmälan

Publicerad: 11 juli 2012, 08:39

Tidigare arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin drar tillbaka sin anmälan av Expressen till Allmänhetens Pressombudsman. Skälet är att Littorin erbjudits genmäle i Expressen, uppger tidningens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg.


Sven-Otto Littorin PO-anmälde Expressen med anledning av tidningens  bevakning om hans engagemang som ledamot i styrelsen för gruvbolaget  Wiking Mineral och kopplat detta till bolagets huvudägare Patrik Brinkmanns  politiska åsikter.

Enligt Thomas Mattsson kontaktade han Littorin och erbjud genmäle,  vilket innebar att ex-ministern nu dragit tillbaka sin anmälan med  följande motivering:

”Den 27 juni anmälde jag Expressen till Pressombudsmannen för ett  antal artiklar som tidningen publicerat i vilka jag menar att man  överträtt gränsen för vad som är i enlighet med god pressetik. Jag har  därefter fått tillfälle att få ett genmäle publicerat och jag har också  fått till stånd en bra diskussion med tidningens chefredaktör. Därmed är  jag nöjd och ber därför att få dra tillbaka min anmälan."

Thomas Mattsson är nöjd med att frågan har kunnat lösas direkt med Sven-Otto Littorin.

– I fjol hade Expressen endast två PON-klander, lika få som ett antal lokaltidningar och även om det kanske inte är ett självändamål att hålla nere antalet fällningar så sparar vi förstås tid och pengar på att lösa såna här saker utan att behöva kommunicera via PO-kansliet, skriver Thomas Mattsson i ett mail till Resumé.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.