Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Livet är kört"

Publicerad: 17 februari 2011, 09:37

Alexander Eriksson får sitt straff skärpt till åtta års fängelse för grovt rån. Till sin pappa berättar han om det förkrossande beskedet. – Livet är kört, det går aldrig att komma tillbaka från något sådant här, skriver han enligt Aftonbladet i ett brev.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtHelikopterrånetTV4

Alexander Eriksson. Foto: Polisen/Scanpix.

Alexander Eriksson var ett stort namn inom tv-produktionsbranschen. Innan han greps spelade han bland annat in TV4-programmet ”Kändisdjungeln” med produktionsbolaget Silverback. Alexander Eriksson har också jobbat med stora produktioner som Robinson, Grammisgalan, Faddergalan och Pokerfejs.

Nu har hovrätten skärpt hans fängelsestraff till åtta år för grovt rån.

– Han tar det väldigt hårt, säger hans pappa till Aftonbladet.

Hos Alexander Erikssons gamla uppdragsgivare TV4 känner man sig också nedstämda över hans öde.

– Vi har inga kommentarer kring det mer än att det är sorgligt, säger TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt till Resume.se.

Nu kan hans miljonvilla och sommarstuga komma att säljas på exekutiv auktion av kronofogden. Alexander Erikssons skuld uppgår till 49 miljoner kronor, varav den största delen består av skadestånd för helikopterrånet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.