Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Livetwittrade från fett-operation

Publicerad: 29 april 2015, 08:55

Skärmdump.

New York Times-reportern Sarah Lyall har följt Paul Masons resa från världens festaste man till att tappa två tredjedelar av vikten. När hans överflödiga hud opererades bort livebevakade hon på Twitter.


Ämnen i artikeln:

TwitterNew York Times

Britten Paul Mason var världens tjockaste man med en vikt på 444 kilo. Men för fem år sedan genomgick han en gastric bypass-operation vilket gjorde att hans vikt föll dramatiskt. I dag väger han 150 kilo, men åren av extrem fetma har satt sina spår. Där kroppshyddan har minskat i storlek har inte huden hängt med, vilket har betytt enorma mängder av överflödigt skinn.

NY Times reporter Sarah Lyall har följt Paul Masons resa till ett normalt liv. För att kunna gå igen har en operation varit nödvändig. Men läkarna i Storbritannien har inte velat ta emot honom. Däremot erbjöd sig en doktor i New York att genomföra operationen gratis, och igår var det så dags för ingreppet där 21,7 kilo lös hud togs bort.

Reportern tog då till det något ovanliga greppet att livebevaka från operationssalen på Twitter. På mikrobloggen publicerade hon flera grafiska bilder där hennes följare kan se hur processen pågick. I den avslutade tweeten skriver hon att operationen gick bra.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TwitterNew York Times

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.