Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Ljungberg bojkottar Aftonbladet

Publicerad: 13 februari 2008, 12:48

Först Zlatan – och nu Fredrik Ljungberg. Aftonbladet har problem med ytterligare en svensk fotbollsstjärna. – Fredrik ger inte intervjuer med Aftonbladet sedan en tid tillbaka, säger Ljungbergs agent Claes Elefalk till Resume.se.


Fredrik Ljungberg har retat upp sig på Aftonbladet. Foto: Aftonbladet Bild.

Zlatan Ibrahimovic har bojkottat Aftonbladet sedan 2003. Och nu har även tidningens relation med Fredrik Ljungberg blivit frostig. West Hams svenske landslagsstjärna säger inte längre ett knyst till tidningen.

Orsaken uppges vara en krönika från den 2 januari där Sportbladets Peter Wennman går hårt åt Ljungberg och bland annat kallar honom överbetald och överskattad.

I söndags skrev Wennman att det just är innehållet i hans spalt som retat upp Ljungberg och fått svenska landslagets lagkapten att vägra prata med tidningen.

–  Det finns mycket att säga om det där, men det kommer jag att göra på eget vis. Ni får vänta och se vad som händer, säger Peter Wennman till Resume.se.

Fredrik Ljungbergs agent Claes Elefalk på CAA Sports bekräftar att Fredrik Ljungberg inte längre ställer upp på intervjuer för Aftonbladet.

–    Det beror på ett antal inslag i Aftonbladets bevakning där det handlar om konkreta osanningar, säger Elefalk och fortsätter:

– Det är naturligt att en skribent exempelvis skriver att en spelare spelat dåligt och allmänt granskar den sportsliga insatsen kritiskt. Det är åsikter som vi självklart accepterar. Men om någon skriver konkreta osanningar är en gräns överskriden.

Vad är det för osanningar?
– Det vill jag inte gå in på.

Claes Elefalk berättar att han pratade med Aftonbladets chefredaktör Jan  Helin för drygt en månad sedan.

– Vi eftersöker en dialog med Aftonbladet. Jag har bett om ett möte och väntar fortfarande på svar. Kommunikation är ju grunden i allt, säger Elefalk.

Jan  Helin:

– När jag pratade med Elefalk berättade han att krönikan där Wennman skrev att Ljungberg var överbetald och överskattad gjort Ljungberg så arg att han inte vill prata med oss.

– Det är osannolikt att en så stor idrottsman som Fredrik Ljungberg inte förstår att det tycks om honom. Han är ett rov för dålig rådgivning. Efter helgens match vände ju Wennman och hyllade Ljungberg igen. Det är så det fungerar – ibland blir man hyllad och ibland blir man sågad. Det är  konstigt att man tror att våra kolumnister alltid ska skriva snällt – så fungerar det inte, säger  Jan  Helin vidare.

Elefalk pratar om att Aftonbladet publicerat ”osanningar”. Kommentar?
– Då får han specificera vad de osanningarna skulle vara. Har vi publicerat faktafel så rättar vi dem, men han har inte sagt vad det skulle vara för osanningar.

– Jag förstår fortfarande inte vad Elefalk vill, men jag kommer att ta en ny kontakt med honom, säger Helin.

Sommarens EM närmar sig med stormsteg och  Jan  Helin säger att tänker göra vad han kan för att reda upp konflikterna med Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic.

Även landslagsmålvakten Andreas Isaksson har varit uppretad på Aftonbladet, vilket Resume.se skrev om förra veckan.

Läs även: Ljungberg kallade Ekwall "wanker"

Läs även: Motattacken mot Andreas Isaksson

Utdrag ur Peter Wennmans krönika som retar Ljungberg

"Det är ett skämt, en förolämpning mot all fotbollslogik, att en 30-årig, ständigt skadad yttermittfältare som gjort sju ligamatcher och noll ligamål för West Ham tjänar mer i månaden än spelare som Fabregas, Adebayor, Giggs, Scholes, Berbatov, Robbie Keane, Joe Cole, Anelka...för att bara nämna några.

Det tycks pågå nåt slags VM i rövslickning bland vissa andra svenska media här i England, det skrivs långa hyllningar om Ljungbergs popularitet (den är begränsad till en del av norra London) och om den respekt han åtnjuter bland engelska fotbollsjournalister (ren lögn), allt för att hålla månglare och agenter i Stockholm på gott humör så att man kan få sig ett par (ointressanta) uttalanden med jämna mellanrum.

Jag är stolt över att jobba på en sporttidning som kan räcka ut tungan och visa att den inte är brun. Jag tänker dessutom även i fortsättningen skriva att Sveriges landslagskapten, Fredrik Ljungberg, är överbetald och överskattad. Så länge jag anser det".

Läs krönikan i sin helhet här

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.