Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

LO-basen sågar TV4: ”Borde skämmas”

Publicerad: 23 november 2016, 06:48

LO:s ordförande är kritisk till villkoren för de tävlande i TV4:s program.

Foto: Wikimedia Commons/TV4

Karl-Petter Thorwaldsson ger sin syn på konflikten mellan Musikerförbundet och Fremantle Media, Trump skällde ut mediechefer och Facebook uppges skapa censurverktyg för Kina. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookKanye WestUtgivarnaIdolTV4

LO-basen sågar TV4: ”Borde skämmas”
Nu ger Karl-Petter Thorwaldsson sin syn på konflikten mellan Musikerförbundet och Fremantle Media gällande villkoren för de tävlande i Idol.
– TV4 tjänar mångbelopp i reklamintäkter varje vecka. Det är obegripligt att de utnyttjar ungdomar och deras drömmar på det här sättet. De borde skämmas. Jag är själv ett gammalt "Idol"-fan som följt programmet i alla år och hade ingen aning om att de hade sådana usla avtal för unga, säger LOs ordförande till Nöjesbladet.

Uttalandet har lett till irritation i TV4-huset.
– Vi avvaktar den medling som pågår mellan Fremantle och Musikerförbundet och avstår tillsvidare att kommentera. Samtidigt kan vi inte låta bli att tycka att det är märkligt att inte också LO respekterar den pågående medlingsprocessen, säger programchefen Anna Rastner till tidningen.

Trump skällde ut mediechefer i hemligt möte
Relationen mellan Donald Trump och de amerikanska medierna är minst sagt ansträngd. I måndags samlade han epresentanter för flera av USA:s största tv-nätverk för ett möte. Det som sades på mötet var "off the record" men uppgifter har ändå sipprat ut.
– Tv-cheferna och nyhetsankarna gick in i tron att de skulle diskutera vilken tillgång de skulle få till administrationen, men i stället fick de en utskällning i bästa Trump-anda, berättar en källa för NY Post.

Bland annat ska han ha sagt till CNN-chefen Jeff Zucker: "Jag hatar ert bolag. Alla på CNN är lögnare och du borde skämmas".

Uppgift: Facebook vill in i Kina – med censur
Facebook har varit blockat i Kina sedan 2009 på grund av landets censurregler på nätet. Nu uppger New York Times att bolaget i tysthet har tagit fram ett verktyg som filtrerar bort innehåll baserat på var du befinner dig geografiskt. Därigenom hoppas Facebook att återvinna kinesiska myndigheternas förtroende och får återvända till landet.

Utgivarna protesterar mot situationen i Turkiet
Några av Sveriges främsta mediechefer skriver i dag en debattartikel där de uppmanar regeringen att göra mer för att stoppa situationen i Turkiet.
"Fyra månader har gått sedan kuppförsöket i Turkiet. Medier stängs ned, journalister fängslas. Press- och yttrandefrihet är satt på undantag" skriver de på SR:s Medieormen.

Uppmaningen: Sluta skämta om Kanye Wests sammanbrott
Igår förders Kanye West akut till sjukhus efter att ha ställt in sin pågående turné. Artisten har den senaste tiden uppvisat flera tecken på psykisk ohälsa. Men sammanbrottet har fått många att skoja i sociala medier. Nu uppmanar tidningen Bon till eftertanke.
"Nu är vi här igen och skämtar om en person som uppenbarligen inte mår bra och behöver hjälp. Så här kommer ännu en påminnelse: lägg alla jokes och memes åt sidan, för utmattning och psykisk ohälsa är på riktigt och berör oss alla" skriver de.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.