Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

LO gör en Curators of Sweden

Publicerad: 12 mars 2013, 07:52

Volontaires Curators of Sweden-projekt för Visit Sweden och Svenska Institutet har blivit en internationell succé. LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson inleder nu en satsning där en LO-medlem per vecka får göra sin röst hörd via @VeckansArbetare.


Ämnen i artikeln:

VolontaireCurators of SwedenVisit Sweden

Resumé har i omgångar berättat hur Volontaire skapat en internationell succé med sitt Curators of Sweden-projekt för Visit Sweden – enkelt förklarat går upplägget ut på att en medborgare får chansen att låna @Sweden-kontot i en vecka och ge uttryck för sina åsikter.

LO gör nu exakt samma sak:
– Twitter är idag ett viktigt forum i samhällsdebatten och LOs medlemmar är idag kraftigt underrepresenterade. Vi vill visa på mångfald och ge chansen för våra medlemmar att beskriva vardagen som den ser ut för en av Sveriges största samhällsgrupper, säger Anders Larsson, ansvarig för sociala medier på LO i en kommentar.

LO:s befintliga twitterkonto @LOsverige ger en bild av vad LO tycker, men tanken med VeckansArbetare är att föra fram enskilda personer och förtroendevalda runtom i landet för att på så vis ge en bredare bild av LO, resonerar Anders Larsson:
– Det handlar om att kunna prata om förutsättningarna på arbetsmarknaden, om sysselsättningen och vilket samhälle vi vill ha. Fördelen med Twitter är att kunna kommentera och diskutera samhällsfrågor på ett snabbt och smidigt sätt, säger han i en kommentar.

LO väljer ut vilken person som ska få chansen att låna kontot i en veckan, men personen är själv ansvarig för vad som publiceras.

Curators of Sweden togs fram av Svenska institutet och VisitSweden tillsammans med den kreativa byrån Volontaire.

LO konstaterar:
"Idén till att använda Twitter på detta sätt är en metod som andra fackliga organisationer har provat. Alla med framgångsrikt resultat."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.