Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Locket på om avpublicering av Oisín Cantwells krönika

Publicerad: 20 juni 2017, 08:41

Oisín Cantwell.

Foto: Andreas Elgstrand

Oisín Cantwell skrev en satirisk krönika om Stockholmsfotbollen som upprörde många Hammarbyfans. Texten är avpublicerad från sajten och tidningen vägrar att svara på varför.


Ämnen i artikeln:

HammarbyOisín CantwellAftonbladetAIK

Den uttalade AIK-supportern Oisín Cantwell skrev i gårdagens krönika om det så kallade "derbyspöket", det vill säga att Djurgården inte har vunnit en derbymatch sedan 2011. Men texten kom snart att glida in på Hammarby och dess fans som han kallar för "vraken".

"Bajen? Endast folk från Leksand som bor i glåmiga andrahandsettor i Farsta och drömmer om att skriva en roman om sitt heroiskt tillkämpade alkoholmissbruk håller på det skräpgänget. De som inte kan någonting om musik gillar U2. De som inte kan någonting om fotboll håller på Hammarby" skriver Oisín Cantwell bland annat i sin krönika som nu är bortplockad från Aftonbladets sajt.

Texten fick stor spridning under gårdagen och väckte ont blod hos många Hammarby-fans. På kvällen valde Aftonbladet, utan motivering, att ta ned den från sajten.

"Det är riktigt att kolumnen avpublicerades från sajten. Skälen till detta kan jag inte gå in på" skriver Cantwell i ett mejl till Resumé.

Inte heller Lena Mellin, stf. ansvarig utgivare, vill avslöja skälen bakom beslutet.
– Det tänker jag inte svara på, säger hon.

Krönikan kan fortfarande läsas här.

Vet du mer? Kontakta gärna fredrik.thambert@resume.se. Du får vara anonym.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.