Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Löfven rasande på pallen i SVT

Publicerad: 8 september 2014, 06:11

Stefan Löfven rasande på SVT för att han fick stå på en pall.

Stefan Löfvens pall i SVT-duellen med Fredrik Reinfeldt har fått ett eget Twitter-konto – och S-ledaren är rasande över att han tvingades stå på den. FI sätter rosa glasögon på motståndarnas valaffischer och finansmarknadsminister Peter Norman KU-anmäls för sms:et till LFR-lobbyisten. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

PwcVal 2014Roy AnderssonStefan LöfvenSVTFredrik ReinfeldtMorgonsvepetGudrun Schyman

Löfven fick stå på pall i SVT – blev rasande
Stefan Löfven
fick stå på en pall i SVT:s debatt mellan S-ledaren och Fredrik Reinfeldt, detta eftersom Löfven är kortare. Det blev en så stor snackis i sociala mediare att pallen till och med fått ett eget Twitter-konto.
Stefan Löfven blev rasande på SVT:
– Det är för jävligt, sa han efteråt.
SVT:s förklaring till pallen:  ”"Apropå pallen: det är väldigt vanligt att använda pallar i  tv-produktion för att ha deltagare i samma höjd för snygg  bildproduktion".

Kritik mot SVT för Ian Wachtmeister
SVT får kritik för att Ian Wachtmeister bjöds in till Agenda i går kväll, skriver Expressen. Han, Mona Sahlin och Alf Svensson analyserade valrörelsen för SVT-tittarna. Wachtmeister var partiledare för högerpopulistiska Ny demokrati och har även varit rådgivare åt SD-ledaren Jimmie Åkesson.
"Jag skulle hellre lyssna på Djingis Khan. Han var i alla fall ingen clown", kommenterade utrikesminister Carl Bildt, M, det på Twitter.
DN:s chefredaktör Peter Wolodarski skrev:
”Ian Wachtmeister hos Agenda. Bert Karlsson nästa vecka? Eller kanske John Bouvin?”

Reinfeldt vann duellen
Fredrik Reinfeldt
vann duellen med Stefan Löfven i SVT i går kväll, enligt kvällstidningarnas läsare, skriver Expressen och Aftonbladet.

FI:s kupp – rosa glasögon på motståndarna
Under söndagskvällen och natten mot måndagen drog en kampanj i gång där Fi-anhängare runtom i landet satte rosa glasögon på motståndarnas valaffischer.
– Vi hoppas att de ska känna sig bekväma i dem, säger talespersonen Gudrun Schyman.
Bilder på affischerna sprids i sociala medier med texten "låt dem sitta kvar efter valet också".
Glasögonen är fastsatta med häftmassa och ska plockas ner efter en dag.

Guldlejon till Roy Andersson
Långfilms- och reklamregissören Roy Andersson blev i helgen den första svensken att vinna ett Guldlejon vid filmfestivalen i Venedig, för filmen "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron".
– Det är en stor ära, säger han till Aftonbladet.

Socialdemokraterna KU-anmäler Peter Norman
Socialdemokraterna anmäler finansmarknadsministern Peter Norman (M) till KU efter att han sms:at med LRF:s lobbyist om ett mångmiljardpaket till landsbygden i vårbudgeten.
”You owe me bid time”, skrev Norman till lobbyisten som han har en privat relation med.  
– Vi kräver att KU tittar på om det varit en jävssituation, säger Jörgen Hellman (S) till Aftonbladet.

PWC kritiseras för Eniro-skandalen
Konsultfirman PWC får skarp kritik för att ha släppt igenom grova fel i Eniros årsredovisning, skriver DI. Den sparkade vd:n Johan Lindgren har blivit av med sin fallskärm på grund av misstänkt fiffel med resultatet som ska vara uppblåst. Eniro har nu tvingats revidera resultatet.

SD-toppens hets på Avpixlat
Expressen avslöjar att SD-toppen Christoffer Dulny – ordförande för SD i Stockholms stad och partiets förstanamn i kommunvalet i Stockholm –  har skrivit anonyma rasistiska kommentarer på hatsajter som Avpixlat.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.