Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Löfvens Lööf-knuff en snackis

Publicerad: 12 september 2014, 06:42

Debatten var glödhet i TV4 i går.

Det hettade till under TV4:s partiledardebatt och S-ledaren Stefan Löfven gav C-ledaren Annie Lööf en knuff. Annie Lööf gick också till angrepp mot TV4:s programledare Jenny Strömstedt i våldtäktsfrågan. Uppgifter i Jan Schermans kommande bok säger att kungen såg alla avsnitt av "Hey Baberiba" och Spotify värderas till nära 100 miljarder kronor. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Jan SchermanSpotifyAnnie LööfStefan LöfvenFredrik ReinfeldtJenny Strömstedt

Löfvens Lööf-knuff har blivit en snackis
Center-ledaren Annie Lööfs initiativ att lämna över en energianalys till S-ledaren Stefan Löfven mitt under TV4:s partiledardebatt fick den sistnämnde att se rött. Han föste undan Annie Lööf, men C-ledaren menar att det var en riktig knuff. Stefan Löfven kontrar med att det inte var så farligt, enligt DI.
Han svarade också med att ”Det är bara käbbel. Du kan behålla den där.”
Bakgrunden till bråket var att Alliansledarna krävde besked om vad en Rödgrön regering tänker göra med kärnkraften varpå Stefan Löfven svarade att det behövs en blocköverskridande överenskommelse.
Händelsen har blivit en riktig snackis efter debatten och Lena Mellin menar bland annat det var det dummaste Stefan Löfven kunde göra.
S-ledaren demonstrerade också ett judogrepp tidigare i veckan under en debatt, men då var det uppgjort med programledaren.
Annie Lööf skämtade också med en anspelning på just detta.
- Jag trodde att jag skulle få jiujitsu-grepp där.”

Lööf till rasande angrepp mot Jenny Strömstedt
C-ledaren Annie Lööf gick till angrepp mot TV4:s programledare Jenny Strömstedt efter att hon menat att våldtäkter inte har något med jämställdhetsdebatten att göra, enligt Expressen.
Bakgrunden var att Annie Lööf frågade V-ledaren Jonas Sjöstedt hur man kan föra en jämställdhetspolitik som säger att våldtäktsmän ska gå fria efter halva strafftiden. Varpå  Jonas Sjöstedt svarade:
- Du låtsas som om ni inte är för villkorlig frigivning.
Annie Lööfs angrepp kom direkt Jenny Strömstedts kommentar.
- Det här är ett påhopp utan dess like. Frågan om brott och straff är otroligt viktig i jämställdhetsfrågan, säger Annie Lööf.
Jenny Strömstedt valde då att be om ursäkt.
- Jag uttryckte mig klumpigt. Jag ber om ursäkt, jag ville inte förminska det.

Spotify värderat till cirka 100 miljarder
Goldman Sachs har tidigare haft en central roll när det gäller att förbereda Spotifys inträde på börsen, men DI uppger nu att Morgan Stanley har varit i kontakt med både huvudägaren och styrelsen och att man har värderat Spotify till cirka 100 miljarder kronor.
I samma veva vill en delägare, ett riskkapitalbolag, i Spotify sälja tre procent av bolaget för drygt en miljard kronor.

Kungen såg alla avsnitt av ”Hey Baberiba”
Förre TV4-chefen Jan Scherman är i full färd med slutföra sin bok ”Räkna med känslorna”. I den ska det bland annat framgå att den tidigare ministern Ulrica Messing avslöjat att kungen såg alla avsnitt av Hey Baberiba – det ska ha skett i samband med en middag på hovet.
– Jag tror inte kungen tyckte att det var särskilt roligt. Det var inte därför han samlade hela familjen för att titta, säger Jan Scherman till Aftonbladet.
Han uppger också att han blev uppringd av en vän till kungen som krävde att ”Hey Baberiba” skulle stoppas.
– Han uttryckte att det varit svårt för kungen att utföra sitt arbete, klippa band och sånt för att folk stod och fnissade, säger Scherman till Aftonbladet.
Ulrica Messing vill inte kommentera uppgifterna.

Reinfeldts ”värsta mardröm” går ut i kampanj
Emelie Holmquist vände nästan opinionen efter hennes blogginlägg om sin utförsäkrade mamma inför valet 2010. Flera medier utnämnde Emelie Holmquist och hennes mamma Annica Holmquist till ”Reinfeldts värsta mardröm.”, enligt DN.
Statsministern blev hårt pressad i SVT:s slutdebatt om just Annica Holmquists öde.
Nu gör Emelie Holmquist ett försök att åstadkomma samma sak igen. Kampanjen kallas ”Vi är 86 000” och syftar på antalet utförsäkrade i landet.
Annika Holmquist har fått komma in i försäkringen igen, men är sjukare än tidigare.
- Själva utförsäkringen är fortfarande det hon beskriver som det allra värsta, inte sjukdomen, säger Emelie Holmquist.

Analytiker hyllar Apples nya ”klocka”
Deutsche Bank står fast vid köprekommendation för Apple med en riktkurs på 105 dollar, men analytikern Sherri Scribner räknar med att Watch kan ge intäktsmöjligheter på 15-60 miljarder, enligt DI som refererar till StreetInsider.
- Driven av de unika egenskaperna och mjukvaran tror vi att Watch kan bli en viktig ny kategori för Apple, säger Scribner.

Därför ljög hon om drömresa på Facebook
Zilla van den Born lurade hela omgivningen med att hon befann sig på en fem veckor lång drömsemester genom att lägga ut falska bilder på Facebook. Bilderna föreställer alltifrån vandringar i Asien till möten med buddhistiska munkar. Hon skickade även hem souvenier och dekorerade sin lägenhet som ett asiatiskt hotellrum för att kunna Skypa med sina föräldrar.
Nu berättar hon för DN att det hela ingår i hennes studier och projektet har fått stor uppmärksamhet i tidningar världen över.
– Jag ville göra folk mer medvetna om att många av de bilder vi ser är manipulerade. Alla vet att foton på modeller är bearbetade i Photoshop men vi glömmer ofta att även vi som privatpersoner manipulerar verkligheten i våra liv, säger hon DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.