Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lögnen kostar honom 55 Mkr

Publicerad: 12 februari 2015, 14:56

Brian Williams stängs av i sex månader från NBC.

Nyhetsankaret Brian Williams har ertappats med lögner i samband med hans bevakning av Irak-kriget. Tv-kanalen NBC har stängt av honom i sex månader utan lön. Det kommer att kosta Williams 55 miljoner kronor, enligt Celebrity Networth.


Ämnen i artikeln:

NBC

Under Irak-kriget rapporterade Brian Williams på plats från striderna. Men nu, 12 år senare, har han blivit påkommen med en lögn.

Nightly News-ankaret har flera gånger hävdat att han färdades i en helikopter som besköts av granateld. Men nu har en av soldaterna trätt fram och berättat att Brian Williams aldrig var på plats i helikoptern, vilket har gjort att NBC-stjärnan tvingats pudla och be om ursäkt.

I tisdag meddelade tv-bolaget att han stängs av utan lön i sex månader för tilltaget. Enligt Celebrity Networth har Brian Williams en årslön på 13 miljoner dollar (cirka 110 miljoner kronor). Hans avstängning kommer därmed gå loss på runt 55 miljoner kronor, enligt sajtens beräkningar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

NBC

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.