lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lojalitet, NFT och Bob Hoffman i nya numret av Resumés magasin

Publicerad: 28 april 2022, 08:08

Foto: PetrStransky

Butiksdramatik, brinnande björnar och dilemmat med lojalitet. Med andra ord är ett nytt nummer av Resumé på väg ut till prenumeranterna.

Ämnen i artikeln:

NyheterKundklubbarUlf BerlinMediaMedierNFT

R

Redaktionen

red@resume.se


Ulf Berlin var en gång för länge sedan AD på Damernas Värld och DN. I dag är han medgrundare och strategichef på designbyrån Silver. Han fick uppdraget att göra månadens omslag med tema om lojalitet. Det blev sex varianterna på ett tio år gammalt meme. ”Företag som inte har ordning på sin kundtjänst borde inte få annonsera”, skriver han som bakgrund till omslaget.

För några månader sedan bad vi Resumés husfilosof Leon Nudel att förklara begreppet lojalitet. Han har pratat med Julas insiktschef Margareta Boström, Rory Sutherland på Ogilvy, riskfilosofen Nassim Taleb och fördjupat sig i hur fysikern Ole Peters applicerar ergodicitet på lojalitet. Det är bara att ta ett djupt andetag och läsa. 

NFT är vid det här laget hårt kritiserat men är också en metod att skapa lojalitet och engagemang. I dagarna ska den digitala bildplattformen Picture This försäljning av NFT:er. De ska säljas på olika nivåer men intressantast är när fotograferna kan koppla data till sina digitala bilder. Först ut är Christian Houge som ska sälja NFT av sin bildserie ”Residence of impermanence” där uppstoppade djur brinner. I NFT-varianten fortsätter en uppstoppad isbjörn att brinna över tid för att till slut bara vara skal av kol. Frågan är vad det betyder för värdet av bilden. Christian Houge och Picture This marknadschef Johan Lindskog förklarar i nya Resumé. 

Mer handel. I dag har insikten om e-handelns enkelhet sjunkit in vilket betyder att fysiska butiker måste skärpa till sig. Varför ska man gå till en butik om det är enklare att handla på nätet? Ett alternativ är att bygga uppseväckande butiker som blir besöksmål i sig. Vi bad Jesper Tillberg ta en shoppingtur till några av Sveriges snyggaste butiker och fråga hur butiksinredarna resonerar om varumärken.

Sedan har vår utsände i London, Petter Larsson, varit på Selfridge på Oxford Street för att höra varför det anrika varuhuset använder sexterapi för att locka nya kunder. 

Inte nog med det, Mats Rönne har intervjuat Bob ”AdContrarian” Hoffman om eländet i reklambranschen, Sevgi Camuz skriver om hur marknadsförare försöker annonsera i våra drömmar, Katarina Graffman ger sig på Orvesto, Fredrik Granlund listar bästa krigsmedierna och Björn Rietz hyllar Banjamin Disraeli

Och sedan finns väldigt mycket annat spännande för de som har en prenumeration på Resumé. Om inte, klicka här   

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev