Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Löjligt att tro att bilden är manipulerad”

Publicerad: 16 december 2011, 11:50

Mille Markovic vidhåller att bilden på kungen är äkta och att han kommer att släppa fler bilder.

Foto: Lilian Andersson.

Mediauppbådet uppnådde rent hysteriska former under fredagens rättegång i Solna tingsrätt mot Mille Markovic. Fotograferna sprang för glatta livet efter villebrådet, kamerablixtrarna smattrade som envist hagel. Mille Markovic själv tog uppståndelsen med ro och kommenterade kungabilden: – Det är nästan löjligt att de tycker bilden är manipulerad och inte är äkta, säger han till Resume.


Ämnen i artikeln:

Mille MarkovicExpressen

Han berättar efter rättegången, som ställdes in, att bilden som Expressen publicerat idag har korrigerats – men inte för att den ursprungligen är fejkad. Något som nu flera medier påstår.

Bilden ska, enligt Markovic, ingå i den kommande biografin om hans liv som ges ut den 25 januari. I veckan har uppgifterna om boken släppts på Adlibris.
– Bilden har ändrats för att skydda tjejernas ansikten och miljön runtomkring. Det är nästan löjligt att de tycker bilden är manipulerad och inte är äkta. Jag bryr mig inte om vad de säger. De ska få se.

Han tycker däremot det var bra att media bevakade rättegången.
– Annars hade rätten kört över mig totalt.

Åtalet mot Mille Markovic gällde bland annat hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och olovlig körning.

Mille Markovic har tidigare sagt till Resume att polisen på olika sätt försökt få honom fälld för brott som han inte gjort och har försökt få anhöriga och bekanta till honom att vittna falskt mot honom.
– Allt det här har att göra med kungaboken som släpptes förra året.

En tidigare "kaffeflicka" som haft en nära relation till Mille Markovic ska, vad han påstår, ha blivit så rädd då två Säpopoliser kontaktade henne nyligen att hon fördes till sjukhus efter en hjärtattack.
– Säpo berättade för henne vad hon skulle säga.

Mille Markovic skrattar mest åt hela händelseförloppet.

– Det är absurt. Dråpligt.
Han tror ändock att mediabevakningen medförde att rätten skärpte till sig vilket glädjer honom.
– Tänk så många andra mål, som döms fel, som media borde bevaka mer.

Resume intervjuade Mille Markovic i november i samband med en intervju med författarna till biografin om hans liv som släpps på Vertigo förlag.
Då sa han att bilderna skulle publiceras innan boken släpptes.

När kommer bilderna, hur många är de och vad visar de?
-I samband med att boken släpps ska fyra-fem bilder publiceras på sajten gadsangel.se. Det kommer troligtvis att kosta 299 dollar per minut att titta på dem.

-Bilderna visar kungen och hans vänner som ser på då två prostituerade har sex. En tallrik med kokain syns som kungavännerna använder sig av.

Kommer utländska tidningar publicera bilderna?
-Jag har kontakt med fyra-fem stycken som vill ta del av bilderna, jag säger inte vilka de är.

Enligt Mille Markovic har det funnits andra bilder, som ska ha beslagtagits av Säpo på 1990-talet. De bilderna ska vara av grövre karaktär och visa då kungaumgänget har sex med kvinnor som bjudits in till olika sammankomster, bland annat i en av kungavännernas ungkarlsvåning.
– Tjejerna filmade, jag fick bilderna via en kille.

Han säger också att det är "skitsnack" att Säpo hade så mycket koll som det påståtts vid dessa fester och sammankomster. Därför var det inte så svårt att filma det som hände.

Han filmade aktiviteterna på sina fester på Club Power eftersom han tyckte det var vidrigt det han såg- och som en säkerhet för sig själv.
– Killarna kände sig som gudar och gjorde vad de ville.

Han berättar om unga sköra kvinnor som i en del fall lockades till depraverat sex i löfte mot karriär, lägenheter och framgång.

I själva verket for kvinnor mycket illa och utnyttjades grovt, en del hamnade i fortsatt prostitution med destruktivt leverne.
Några av de prostituerade kvinnorna som bjudits in till sammankomsterna ska enligt Markovic sälja sex än idag.

Det var i dessa miljöer som Sveriges kung vistades, enligt Mille Markovic – uppgifter som dementeras av hovet.

Ämnen i artikeln:

Mille MarkovicExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.