Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lönebeskedet kan bli reklamplats

Publicerad: 23 januari 2008, 10:22

Baksidan av kommunanställdas lönebesked ska säljas som reklamplats. Pengarna ska gå till kommunens skolbudget. Det föreslår Lars Hemzelius, folkpartistisk skolpolitiker i Trelleborg, skriver Sydsvenskan.


– Annonsplatsen är garanterat åtråvärd eftersom den finns i händerna på personer som precis fått sin lön. Låt intäkterna gå till skolans budget, säger Lars Hemzelius till Sydsvenskan.

Han och två partikamrater har lämnat in förslaget till Trellborgs kommunstyrelse. Enligt hans förslag ska inte alla typer av annonsering vara tillåten. Till exempel inte sådan som kan väcka anstöt bland de kommunanställda.

Men annars, menar Lars Hemzelius, ska det vara fritt fram för vilka företag som helst att köpa annonsplats på de kommunanställdas lönebesked.

Tror du inte att det finns de som tar illa vid sig av att inte vara fredad från reklam i lönekuvertet?
– Jo, det finns det säkert. Därför ska det vara reklam utifrån vissa riktlinjer som någon tjänsteman i kommunen får tar fram, säger Lars Hemzelius till Sydsvenskan.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.