Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lönestopp på MTG

Publicerad: 29 januari 2009, 07:36

Det blir inga lönelyft på MTG under 2009. Åtgärden görs för att slippa uppsägningar skriver vd Hans-Holger i ett internt brev som Resume.se tagit del av.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Hans-Holger Albrecht. Foto: Björn Elgstrand

Hans-Holger Albrecht inleder brevet med att konstatera att 2008 blev det mest framgångsrika året i MTG:s historia. Men han konstaterar också att finanskrisen och lågkonjunkturen kommer att påverka bolaget.

”Ingen vet hur tufft det kommer att bli, men vi kan vara absolut säkra på att det blir väldigt tufft”, skriver Albrecht.

Men trots de tuffa tiderna ska MTG fortsätta expandera både i Ukraina och i Afrika. Hans-Holger Albrecht är också tydlig med att kostnadskontrollen är viktigare än någonsin. Därför är det stopp för löneökningar inom hela MTG under 2009.

De anställda kan dock fortfarande få bonus. Når affärsområdet där den anställda jobbar sina lönsamhetsmål erhålls en halv månadslön i juli och i december.

”Genom att göra detta kan vi undvika personalneddragningar i våra budgetar, något som nästan alla andra mediebolag gör idag”, skriver Albrect.

Lönestoppet gäller även Hans-Holger Albrecht.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.