Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Loreens stylist blir modechef på Plaza Magazine

Publicerad: 8 januari 2013, 08:58

Robert Nordberg

Foto: Fredrik Wannerstedt

Robert Nordberg blir ny modechef på Plaza Magazine. Han kommer senast tjänsten som moderedaktör på Damernas Värld.


– Det känns otroligt roligt. Det är ett superspännande uppdrag att få vara med och utveckla modet i Plaza Magazine. Särskilt roligt ska det bli att få arbeta både med dam- och herrmode, säger Robert Norberg.

Robert Nordberg har en gedigen bakgrund med lång erfarenhet av den svenska modebranschen. Han kommer närmast från tjänsten som senior moderedaktör på Damernas Värld, där han under drygt sju års tid arbetat
med både dam- och herrmode på titlarna Damernas Värld, DV Mode och DV Man.

Han arbetat för flera svenska modetidningar och modevarumärken – från Cosmopolitan och Café till NK och Åhléns på frilansbasis. Robert Nordberg arbetar även som stylist för ett flertal svenska artister, med Loreen som främsta namn.

– Robert är en drömrekrytering. Robert är en av Sveriges mest erfarna stylister och moderedaktörer, och har ett unikt öga för att komponera starka modebilder, säger Konrad Olsson chefredaktör för Plaza Magazine

Värvningen av Robert Nordberg är en del i en fortlöpande förnyelse av Plaza Magazine. Denna process började med att Konrad Olsson tog över som chefredaktör i oktober 2012. Tidningen har saknat en modechef sedan våren 2012.

– Vi är mitt uppe i en process som handlar om att befästa Plaza Magazines position som Sveriges ledande stil- och samtidsmagasin. Här spelar Robert en nyckelroll. Med hans hjälp kommer vi att lyfta tidningen avsevärt vad gäller modegrad och bildspråk, säger Konrad Olsson.

Robert Nordberg tillträder sin tjänst omgående. Plaza Magazines första nummer med honom som modechef kommer bli 3/2013. Vårens stora modenummer i mars.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.