Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lotta Lundgren till Fokus

Publicerad: 8 april 2013, 14:59

Lotta Lundgren.

Foto: Björn Elgstrand.

Ex-copyn, kokboksförfattaren och SVT-programledaren Lotta Lundgren blir ny krönikör i Fokus. Nyhetsmagasinet värvar även ekonomen Klas Eklund som kolumnist.


Ämnen i artikeln:

Martin AhlquistFokusLotta Lundgren

Lotta Lundgren – i övrigt aktuell i SVT:s nya säsong av Historieätarna, som spelas in nu,  och som programledare för Guldäggsgalan om några veckor – får alltså en egen spalt i Fokus.

–      Lotta har en bakgrund som copywriter och kan formulera sig stilsäkert inom ämnen som berör många, säger chefredaktören Martin Ahlquist.

Om SEB:s förre chefsekonom Klas Eklund säger han:

– Klas har en sällsynt förmåga att pedagogiskt förklara ekonomiska skeenden. Finans- och eurokrisen har visat att det är något som verkligen behövs.

Fokus, som sedan starten 2005 har kostat ägarna 88 miljoner kronor, gjorde i fjol en förlust på runt 5 miljoner kronor – en förbättring jämfört med året innan då förlusten var 8 miljoner kronor.

Hur mår Fokus nu, tycker du?
– Tack bra! Tidningen är uppskattad av en stigande skara av läsare och vårt ekonomiska resultat förbättras för varje år, säger Martin Ahlquist.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.