Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lotta tar in på Allsången

Publicerad: 16 juli 2014, 06:43

Lotta på Liseberg.

Foto: TV4.

Gapet mellan "Lotta på Liseberg" och "Allsång på Skansen" nu rekordlitet, Family Guys skapare stäms och 1000 väntar få gå från Microsoft. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenMicrosoftSVTLotta på Liseberg

Lotta tar in på Allsången
De senaste åren har TV4:s version av Allsången – Lotta på Liseberg – lockat en knapp miljon färre tittare i genomsnitt än SVT:s motsvarighet. Min hittills i år har skillnaden krympt till cirka 300 000, rapporterar Aftonbladet.

En förklaring som lyfts fram är att Allsång på Skansen har fått kritik för sitt upplägg. En av skeptikerna är den förre programledaren Lasse Berghagen.  
– Är det allsånger som alla kan sjunga? Eller är det byggt på en ungdomspublik ochSean Banan och den musik som unga står för? Då sitter vi som är 60-plus och känner oss ganska snopna framför tv.n. Och då zappar man, säger han till Aftonbladet.

Men på SVT vill man inte kännas vid att de styrt om programmet mer mot de unga.  
– Vi riktar oss mot en väldigt bred målgrupp. Men alla kan inte gilla oss, säger projektledaren Per Rådelius.

Family Guys skapare stäms
Seth MacFarlane
, som bland annat ligger bakom "Family guy" och "American dad", stäms för plagiat rapporterar The Hollywood Reporter. Det är hans filmkaraktär "Ted" som anses vara en kopia av webb-tv-serien "Charlie the abusive teddy bear". Enligt stämningsansökan lever nallen Charlie i en "vuxenvärld omgiven av människor" och har en "förkärlek för alkohol, tobak och prostituerade", vilket är snarlikt hur gosedjuret Ted porträtteras.  

1000 väntas få gå från Microsoft
I våras köpte Microsoft Nokias mobiltelefonenhet, och nu är tiden inne för rationaliseringar. Finska Helsingn Sanomat uppger att det amerikanska företaget vill göra sig av med 1000 anställda i Finland. Bland annat planerar de att skrota enheten för forskning och utveckling där 500 personer arbetar.

"Sociala medier övervärderade"
Ingen mindre än Janet Yellen, ordförande för USA:s centralbank US Federal Reserve, flaggar för att vissa sociala medier kan vara övervärderade. Det rapporterar bland annat Sky. Det hör till ovanligheterna att US Fed pekar ut enskilda branscher som risker. Senast skedde det i samband med dotcom-kraschen i början av 2000-talet. Flera aktier, som Facebook och LinkedIn, sjönk efter beskedet.

"Varumärkena som försvinner 2015"
Varje år listar 24/7 Wall St 10 varumärken som de tror kommer att försvinna under nästkommande år. På 2014-års lista återfinns bland annat det välkända mobiltelefonmärket BlackBerry, Zynga (som ligger bakom spel som FarmVille) och Alaska Airlines.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.